Thomas Lykke Pedersen talte i efteråret til demonstranterne mod modulvogntog gennem Fredensborg. Foto: Morten Timm

Thomas Lykke Pedersen talte i efteråret til demonstranterne mod modulvogntog gennem Fredensborg. Foto: Morten Timm

Borgmester om modulvogntog:

"Stor tak til borgerne"

"Men sagen om modulvogntog slutter ikke her," fastslår borgmester Thomas Lykke Pedersen

Af
Morten Timm

Morten Timm

"Det er en god dag på borgmesterkontoret, men sagen slutter ikke her. Nu skal vi igang med forhandlinger med Vejdirektoratet."
Sådan lyder det fra borgmester i Fredensborg, Thomas Lykke Pedersen, efter forligskredsen i aftes besluttede at ændre ruten for modulvogntog fra A6 gennem Fredensborg til Isterødvejen.
"Først og fremmest synes jeg, at vi i denne juletid skal glæde os over, at de på Christiansborg anerkender, at det ikke er en god ide at lade modulvogntog køre gennem Fredensborg," fastslår borgmesteren og fortsætter:
"Og så vil jeg gerne takke borgerne, ikke mindst i Fredensborg, for den støtte og det arbejde, de har ydet for at bremse modulvogntogene. Det har givet resultat, at vi har stået sammen," fastslår borgmesteren.
Læs også: Julegave til Fredensborg: Forligskreds stopper modulvogntog, men...
 

Undren over 10 millioner

Sagen har dog et afgørende MEN. For forudsætningen for at Folektinget vil ændre modulvogntog-ruten ad Isterødvej er, at Fredensborg Kommune står for finansieringen. Her er et beløb på 10 millioner blevet nævnt.
"Vi forstår ikke helt tallet. I Fredensborg Kommune er vi åben over for en medfinansering, men det kan undre, at vi skal pålægges en så stor regning. Specielt når man ser, hvad der bruges af penge på de jyske veje, hvor der kun kører en tiendedel af den trafik, vi har," lyder det fra Thomas Lykke Pedersen.
Han ser hellere en løsning, hvor der laves et mageskift, så A6 bliver en kommunalvej, og Isterødvejen gøres til statsvej.
"Vi har lavet ny rundkørsel til flere millioner på Isterødvejen, og der er lige blevet lagt ny asfalt, så den står tip top i orden. Og vi har allerede taget kontakt med vores to nabokommuner, Hørsholm og Hillerød. I den dialog er jeg ikke i tvivl om, at vi kan finde en god løsning," siger han videre.
Tilbage i 2007 fik Fredensborg Kommune dog nej på lignende forespørgsel, men borgmesteren fastholer, at der er løbet meget vand i åen siden da, og der nu er en ny situation.
"Det skal vi drøfte med Vejdirektoratet i den møderække, der nu kommer," understreger Thomas Lykke Pedersen.

null

Publiceret 14 December 2016 11:15