Slagter får guld for sylte og grillpølse

Slagter Lundgaard i Humlebæk er blevet kåret som 'Danmarks bedste...' i flere kategorier

To guldmedaljer og fire af sølv og fire af bronze. Det er noget af en medajlehøst som Slagter Lundgaard i Humlebæk har indkasseret.

Det skete da brancheforeningen Danske Slagtermestre for nylig afholdt den traditionsrige fagkonkurrence, "Danmarks Bedste ...", hvor landets slagtermestre kan indsende deres bedste håndværk til benhård bedømmelse.

I denne uge faldt dommen så fra juryens smagsdommere, og det var en ekstraordinær glædelig nyhed for Slagter Lundgaard i Humlebæk.

Forretningen deltager jævnligt i fagkonkurrencer over hele landet. Alligevel må den seneste medaljehøst siges at være lidt ud over det sædvanlige.

"Alt, hvad vi sendte ind, blev præmieret," konstaterer Jens Lundgaard, der lægger navn til forretningen sammen med sin kone Anne.

Der var eksempelvis guld til Lundgaards Lammegriller, som er en grillpølse lavet med kød fra vadehavslam.

Guldet ligger i græsset

"De går og græsser ovre i marsken ved Vadehavet, hvor der vokser en masse vilde urter," forklarer slagtermesteren i en pressemeddelelse.

"Det betyder selvfølgelig noget for kødet. Men den særlige smag kommer faktisk fra havluften og tidevandet, som efterlader godt med salt i græsset. Det giver både en fantastisk smag og struktur til kødet. Og så er lammekød jo altså bare virkelig velegnet til grillen," siger Jens Lundgaard, der desuden kan glæde sig over en guldmedalje til sin Kalvesylte. Den er ligeledes lavet med kød fra vadehavsdyr, som Jens Lundgaard selv tager over og udpeger for at være sikker på at få de bedste.

Julebordets glæder

Ud over de to guldmedaljer blev det også til fire af sølv og fire af bronze. Blandt andet var der sølv til to af slagtermesterens julespecialiteter, nemlig Pressylte og Julemedister. Den samme hæder fik Lundgaards Frikadeller og – i den mere utraditionelle afdeling – Lundgaards Dådyrgrillpølser.

"Vi kan godt lide at prøve nogle anderledes idéer af," siger Jens Lundgaard.

"Jeg ved godt, at julen er traditionernes fest, men der skal også være plads til nye smagsoplevelser. Jeg kan for eksempel anbefale vores Oksespegepølse med mørk rom og valnødder. Den har lige vundet bronze, men i min optik er den guld værd til en julefrokost," lyder det fra slagtermesteren.

/pm

Publiceret 22 November 2019 10:04