Handels- og aktivitetsfællesskabet Fredensborg By har sat klistermærker op hos de erhvervsdrivende der støtter juleudsmykningen i byen. Fra venstre ses Christian Schubert, der er indehaver af Juleministeriet, Nina Larsson, indehaver af 'Garnvärk' og No.16 og og Christina 'Sus' Sparkov, der er indehaver af Fredensborg Blomster. Foto: Peter Mailand

Handels- og aktivitetsfællesskabet Fredensborg By har sat klistermærker op hos de erhvervsdrivende der støtter juleudsmykningen i byen. Fra venstre ses Christian Schubert, der er indehaver af Juleministeriet, Nina Larsson, indehaver af 'Garnvärk' og No.16 og og Christina 'Sus' Sparkov, der er indehaver af Fredensborg Blomster. Foto: Peter Mailand

Julen er reddet i Fredensborg

Kulturudvalget bevilliger 12.000 kroner til julekoncert med Maria Montell

JULETRADITION Julefesten er reddet i Fredensborg, så alt nu er klar til på søndag, hvor Maria Montell synger julekoncert i Fredensborg Slotskirke kl. 15, inden juletræet tændes kl. 16.30. Det er resultatet efter et møde i Kulturudvalget i sidste uge, hvor udvalget skulle behandle en ansøgning fra en række foreninger i Fredensborg, der havde søgt om støtte til en juledag med aktiviteter fra 11-16.30, hvor koncerten med Maria Montell er en del af programmet.

På forhånd har Fredensborg Kommune afsat 15.000 kroner til juletræstænding i hver by, og inden mødet havde forvaltningen lagt op til at give afslag på ansøgningen. Men efter Uge-Nyt skrev, at udvalgsformand Ulla Hardy-Hansen (K) overvejede at smække kassen i, bad foreningen om foretræde i udvalget. I et skriftlig svar til Uge-Nyt siger Ulla Hardy-Hansen.

"Kulturudvalget har ikke smækket kassen i med hensyn til bidrag til julen i Fredensborg, men på sidste møde bevilget 12.000 kroner fra Kulturpujen til Maria Montells optræden og yderligere 3500 kroner fra Bylivspuljen til mere musik i gaden. Dertil kommer et bidrag på 15.000 kroner til juletræet. På den måde, har kommunen ydet et godt bidrag til opstarten af de mange nye initiativer," skriver hun.

I afgørelsen lagde Kulturudvalget da også vægt på, at den ekstra bevilling skal ses 'i lyset af, at det er et opstartsinitiativ', som der står i referatet.

Rundhåndede

Sagen har tidligere været behandlet i Kulturudvalget, men da Handels- og Håndværkerforeningen i Fredensborg, der traditionelt har stået for julefesten ikke længere var i spil, manglede udvalget oplysninger om de nye aktører og derfor blev sagen udsat, forklarer Ulla Hardy-Hansen.

"Vi har altid været rundhåndet angående arrangementer i Fredensborg by. Når vi i første omgang udsatte sagen, var det for at gennemtænke situationen og bestemt ikke af uvilje. Vi mente ikke at sidde inde med alle relevante oplysninger og havde vel også på dette tidlige stadium et håb, om at der kunne indgås et samarbejde med Handels- og Håndværkerforeningen, der gennem mange år har forestået det juleforberedende arbejdet i byen til alles tilfredshed. Men det er nu definitivt udelukket. Så nu håber vi, at den kommunale donation vil muliggøre, at julefreden sænker sig, og at det som sædvanligt bliver en smuk jul, borgerne bliver mødt af i gadebilledet!," skriver hun.

Julelys- og sokker

Juleministeriet har indgået en aftale med Handels- og aktivitetsfællesskabet Fredensborg By om juleudsmykningen og har hængt guirlander op i Jernbanegade. Juleudsmykningen er ligesom tidligere finansieret af de erhvervsdrivende i byen, og derfor har Handels- og aktivitetsfællesskabet Fredensborg By sat klistermærker op hos dem der støtter juleudsmykningen, forklarer indehaver af Juleministeriet, Christian Schubert.

"Juleudsmykningen i år er finansieret af private initiativer og butikkerne i Jernbanegade, sammen med kommunens faste juletilskud til hvert bysamfund," siger han og tilføjer:

"Vi har også lavet en aftale med No.16 om, at de lægger hus til julesokker fra alle byens børn. Fra 7. december kan man hænge sin julesok op, så kommer julemanden fra Juleministeriet forbi og fylder den med godter frem til julen," siger Christian Schubert.

Publiceret 19 November 2019 06:00