I år er der solgt huse for lidt over 1,1 milliarder kroner i Fredensborg Kommune, hvilket er en stigning på 12 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

I år er der solgt huse for lidt over 1,1 milliarder kroner i Fredensborg Kommune, hvilket er en stigning på 12 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Arkivfoto: AdobeStock.com

Rekordsalg:

Der er solgt huse for 1,1 milliarder kroner i Fredensborg

I de første ni måneder af 2019 er der solgt huse for lidt over 1,1 milliarder kroner i Fredensborg Kommune. Det er en stigning på 12 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og det er samtidig det højeste beløb, der lokalt er solgt huse for i årtiet, viser de seneste handelstal fra Boligsiden.

Der er blus på boligmarkedet, og priserne på huse stiger. Men det skræmmer langtfra køberne væk. De seneste handelstal fra Boligsiden viser, at den samlede købesum for handel med villaer og rækkehuse lokalt er rekordhøj.

1,1 milliarder kroner er der indtil videre solgt huse for i Fredensborg Kommune i 2019. Det niveau er ikke set højere, når vi sammenligner årets første tre kvartaler med samme periode i de foregående år.

Alene i tredje kvartal ligger købesummen på 391 millioner kroner. Det svarer til, at der hver eneste dag i juli, august og september lokalt er solgt huse for fire millioner kroner.

"Vi ser en stigende handelsaktivitet for villaer og rækkehuse i hele landet, og lokalt i Fredensborg er der tale om, at der i det seneste år er sket en stigning i købesummen på 12 procent. Det svarer til, at der i 2019 er solgt huse for 122 millioner kroner mere end i de første tre kvartaler af 2018," siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.

Der sælges flere boliger i Fredensborg

De gennemsnitlige kvadratmeterpriser for villaer og rækkehuse i Fredensborg har ligget nogenlunde stabilt igennem det seneste år. Men hvis vi zoomer ind på de rene tal, kan vi se, at der i årets første tre kvartaler af 2018 blev solgt i alt 289 villaer og rækkehuse i Fredensborg, imens det i samme periode i år er steget til 322 solgte huse.

Forklaringen på den øgede købesum skal derfor lokalt findes i, at der ganske enkelt er solgt flere boliger.

"Opsvinget i den danske økonomi skaber generelt gode vilkår for boligkøb. Beskæftigelsen er høj, og de lave renter giver danskerne både mod på og råd til at købe bolig. I øjeblikket ser vi især, at det kommer yderområderne til gode, idet handlen i øjeblikket rykkere længere ud af storbyerne," siger Kasper Fredløv Sonberg.

Ifølge Boligsidens handelstal er der i løbet af det seneste år sket vækst i den samlede købesum for villaer og rækkehuse i 69 af landets kommuner.

Publiceret 18 November 2019 09:00