Onsdag lægger forfatteren Maria Helleberg vejen forbi Nødebo. Pressefoto

Onsdag lægger forfatteren Maria Helleberg vejen forbi Nødebo. Pressefoto

Helleberg gæster Nødebo

Onsdag er der foredrag med forfatteren Maria Helleberg

Maria Helleberg har siden sin første roman 'Seersken' i 1986 udgivet mere end 80 bøger, bl.a. historiske romaner, samtidsromaner, biografier, rejsebøger, børne- og ungdomsbøger.

I oktober udkom hendes seneste bog, "Søstrene fra Thy", som hun vil fortælle om, når hun onsdag 20. november kl. 19.30 kommer til Nødebo Kro.

Om sit tidlige voksenliv fortæller forfatteren: ”Jeg tog lige et års tid i Paris og fotomodellede. Det skulle man ikke tale højt om dengang.

Det var skrækkeligt, skammeligt, suspekt. Men jeg lærte at være ude i verden for mig selv og havde fået blod på tanden: i den kommende tid rodede jeg rundt i Europa, og lejede så en lejlighed i New York City, 82. gade, Upper West Side. Og i begyndelsen af 90’erne blev det Rom. Isprængt lidt NYC engang imellem. I 1985 kunne jeg se, at jeg snart ville være nødt til at få min magisterkonferens godkendt og få mig et rigtigt arbejde."

Efter først at have fået afslag fra forlaget Borgen, der ikke kunne se, hvad hendes historie angik moderne mennesker, udgav Gyldendal 'Seersken', og dermed startede Maria Helleberg sin forfatterkarriere.

Billetterne til foredraget koster 100 kr. ved indgangen og 90 kr. i forsalg. Gratis adgang med årskort. gs

Publiceret 15 November 2019 11:55