Prisen som årets fritidsleder gik til Egon Erlandsen, der står bag de fire motionsløb 'Tour de Fredensborg'. Her er han flankeret af Bo Hilsted (tv.) og borgmester Thomas Lykke Pedersen. Foto: Per Frost Henriksen

Prisen som årets fritidsleder gik til Egon Erlandsen, der står bag de fire motionsløb 'Tour de Fredensborg'. Her er han flankeret af Bo Hilsted (tv.) og borgmester Thomas Lykke Pedersen. Foto: Per Frost Henriksen

Se billederne:

Årets fritidsleder og årets forening blev hædret

Torsdag aften blev det afsløret, hvem der blev årets fritidsleder og årets forening, da Fredensborg Kommune hyldede unge idrætstalenter på rådhuset

Af
Peter Mailand

Foto: Per Frost Henriksen

Flere hundrede unge idrætstalenter fra kommunens klubber og foreninger var torsdag aften samlet på rådhuset, da Fredensborg Kommune afholdte fritidsreception. Her blev det samtidig afsløret, hvem der skulle kåres som årets fritidsleder og årets forening.

Efter en kort velkomst af borgmester Thomas Lykke Pedersen, kunne formanden for Fritids- og idrætsudvalget, Bo Hilsted, afsløre årets forening.

Årets forening

Det blev Nivå Fåreavlerforening.

"Siden 1991 har foreningen bidraget med sine 15 gutefår til naturplejen i den fredede Nivå Ådal. Fårenes afgræsning er vigtig for at undgå, at arealet ikke vokser til i træer og buske, men forbliver lys åben. De 15 får er ikke mindst til glæde for de mange borgere, der passerer på deres daglige motions- og hundelufteture," sagde Bo Hilsted og tilføjede:

"Den første søndag i måneden er der "åben fold", hvor alle kan komme og høre om fårene, avl, pasningen af dyrene og selve naturplejen. Foreningen afholder også arrangementer for børnehaver og indskolingsklasser, hvor børnene kan klappe og høre om fårene og naturplejen," lød begrundelsen blandt andet.

Sammen med prisen modtog foreningens formand, Berit Mogensen, en check på 5000 kroner, en buket blomster samt to flasker vin.

Årets fritidssleder

Herefter kunne Bo Hilsted, så afsløre årets fritidsleder.

Det blev Egon Erlandsen, der i mere end 40 år været frivillig og har været med til at starte Kokkedal Løbeklub.

"Egon får prisen for hans store indsats for frivillighed, sundhed, løb og sociale fælleskaber. Han og andre fra løbeklubben er nemlig også aktive medhjælpere både med det praktiske og med at coache til løb, når det gælder motionsløb på Kokkedal Skole, Børnehusene Kokkedal, Gang i Fredensborg, Familiefræs på Fredtoften. Og han er selvfølgelig også med til det nye løb "Tour de Fredensborg", hvor der hen over et år er et løb i alle fire bysamfund," sagde Bo Hilsted.

Sammen med prisen modtog Egon Erlandsen en check på 5000 kroner, en buket blomster samt to flasker vin.

Efterfølgende kunne borgmester Thomas Lykke Pedersen overrække medaljer og gavekort til Humle Bio til de mange idrætsudøvere.

Publiceret 09 November 2019 09:30