Fredensborg vil forbedre veteraners vilkår

Fredensborg Kommune har indgået et samarbejde med Forsvarets Veterancenter, der skal anerkende indsatsen og forbedre veteranernes vilkår

Et tættere samarbejde mellem Fredensborg Kommune og Forsvarets Veterancenter skal anerkende indsatsen og forbedre veteranernes vilkår.

Derfor har Fredensborg Kommune indgået en aftale med Forsvarets veterancenter, der er en enhed under Forsvarets Personalestyrelse, som arbejder med støtte til soldater og pårørende i forbindelse med udsendelse til Forsvarets missioner i andre lande.

Den nye aftale blev vedtaget på det seneste møde i Økonomiudvalget, og det glæder borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

"Det er vigtigt, at vi anerkender den store indsats, som vores mange veteraner trofast yder i verdens brændpunkter. Derfor har vi i flere år også fejret Flagdagen den 5. september. Men med denne aftale med Veterancentret håber vi, at vi også kan medvirke til at forbedre veteranernes vilkår efter hjemsendelsen. Det skylder vi dem ganske enkelt," siger han i en pressemeddelelse.

Veterancentret har særligt fokus på opgaverne efter hjemsendelse og der ydes en tværfaglig bistand blandt andet i relation til private og arbejdsmæssige udfordringer. Veterancentret tilbyder ligeledes bistand til kommuner med rådgivning om veteraner, faglige oplæg og formidling af aktiviteter på veteranområdet.

/pm

Publiceret 04 November 2019 09:00