3DarcaStudio - stock.adobe.com

Udbuddet af villaer og rækkehuse stiger med 20 procent i Fredensborg

Er man på jagt efter et nyt hus i Fredensborg Kommune, er oddsene for at finde drømmeboligen blevet bedre i løbet af det seneste år. Der er nemlig mere at vælge imellem, viser nye tal fra Boligsiden

Boligsidens nye udbudstal fra primo oktober viser, at antallet af villaer og rækkehuse til salg i Fredensborg Kommune er steget med 20 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Dermed er der aktuelt 217 huse at vælge imellem, hvis man vil købe hus i Fredensborg.

Og der er flere årsager til det øgede udbud, forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden:

"Huspriserne er generelt steget, og konkret viste de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Fredensborg Kommune er steget med fire procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Samtidig er der godt gang i handelsaktiviteten," siger Birgit Daetz og tilføjer:

"Sagt med andre ord, er der købere til husene og kombineret med de stigende priser, er det selvfølgelig mere attraktivt for boligejerne at sætte deres hus til salg. Derfor ser vi, at det samlede udbud af huse stiger i Fredensborg."

Fremgang i både Fredensborg og Hørsholm

Udvider vi fokus og ser på Nordsjælland generelt, stiger antallet af villaer og rækkehuse til salg i en del af kommunerne. Og tallene viser, at der i hele Nordsjælland er solgt tre procent flere huse igennem det seneste år. Men samtidig er der knap seks procent flere, der har sat deres hus på markedet. Der kommer derfor generelt flere boliger på markedet, end der bliver solgt.

Sammenligner vi udviklingen i Fredensborg med antallet af villaer og rækkehuse til salg i nabokommunen Hørsholm, adskiller Fredensborg sig også fra denne.

For selvom udbuddet af huse også er stigende i Hørsholm Kommune, er der tale om en mindre fremgang. Her er udbuddet af villaer og rækkehuse nemlig 'kun' steget med 13 procent.

Til gengæld er udbuddet af huse i de to kommuner næsten ens, når vi ser på de konkrete tal.

Udviklingen i udbuddet af villaer og rækkehuse:

Område

Udbudt primo okt. 2018

Udbudt primo okt. 2019

Forskel i procent

Fredensborg Kommune

181

217

20%

Hørsholm Kommune

182

205

13%

Publiceret 18 October 2019 09:00