Med den nye forening vil de puste nyt liv i Fredensborg. Fra venstre er det Nina Larsson, der er indehaver af no. 16 og Gaernvaerk, Indehavr af Fredensborg Blomster, Christina (Sus) Sparkov, der er formand i foreningen, Christian Schubert, der er indehaver af Juleministeriet og Marianne Holst, der er indehaver af Country Market. Foto: Peter Mailand

Med den nye forening vil de puste nyt liv i Fredensborg. Fra venstre er det Nina Larsson, der er indehaver af no. 16 og Gaernvaerk, Indehavr af Fredensborg Blomster, Christina (Sus) Sparkov, der er formand i foreningen, Christian Schubert, der er indehaver af Juleministeriet og Marianne Holst, der er indehaver af Country Market. Foto: Peter Mailand

Ny forening vil puste liv i Fredensborg

En ny forening skal samle kræfterne og ideerne til at skabe nyt liv og flere aktiviteter i Jernbanegade

FREDENSBORG FredensborgSmukkest, FredensborgBorgerne og FredensborgFordi. Byen er fyldt med foreninger, der skaber liv i Fredensborg, men nu får byen en ny forening, der skal samle ideerne og koordinere kræfterne på tværs.

Foreningen, der er så ny, at der endnu ikke er afholdt stiftende generalforsamling. Og indtil videre har foreningen det mundrette navn 'Handels- og aktivitetsfællesskabet i Fredensborg'.

Bag den nye forening er blandt andre indehaver af Fredensborg Blomster, Christina (Sus) Sparkov, der er formand i den nye forening. Nina Larsson, der er indehaver af no. 16 og Gaernvaerk, Marianne Holst, indehaver af Country Market og Christian Schubert, der er indehaver af Juleministeriet.

Skal samle ideerne

Sammen skal de samle trådene på tværs af foreninger og butikker i Fredensborg, fortæller Nina Larsson til Uge-Nyt

"Vi har jo Fredensborg Smukkest, der holder byfest, Fredensborgborgerne, der afholder Slotsmarked, og vi har den nye boghandel, så vi kan jo se, at der er mange borgere der gerne vil Fredensborg. Og nogle gange kommer der jo nogen ind i vores butik og spørger, hvor man skal henvende sig, hvis man gerne vil lave nogle aktiviteter i byen. Så vi gør det her for at samle og koordinere de mange kræfter vi har på tværs," siger hun.

Den nye forening vil også selv bidrage med 10 årlige aktiviteter i byen, fortæller Christian Schubert.

"Vi ved at det er ambitiøst. Men vi vil skabe en masse aktiviteter, der ikke kun er for børnene eller pensionisterne. Vi vi skabe nogle aktiviter der favner bredt og er for de 0-100 årige," siger han.

Helt anderledes forening

Men selvom der er mange foreninger i Fredensborg i forvejen, så understreger Marianne Holst, at den nye forening bliver helt anderledes.

"Det her bliver noget helt andet. For vi må tænke på hvad vi hver især kan gøre for at gøre byen til et sted man har lyst til at komme. Vi får mange gode ideer og der er ikke langt fra tanke til handling," siger Marianne Holst inden Christian Schubert bryder ind:

"Der må ikke være langt fra tanke til handling, så vi har fået nedfældet i vedtægterne, at beslutninger skal kunne træffes via, sms, facetime, telefonopkald og mail," siger han.

Udvikling og netværk

Ifølge Nina Larsson handler det om at følge med udviklingen.

"I gamle dag var Jernbanegade kendt for at der var slagtere og bagere, men det går jo ikke længere med en full-blown slagter, men med Country Market har Marianne jo vist, at man godt kan lave noget nedskaleret, hvor man bare kan købe kød i små portioner. Og på den måde har det jo ændret sig," siger hun.

Ifølge Christina (Sus) Sparkov handler det om at tilpasse sig til tiden.

"I dag er vi er alle sammen specialister, og med det netværk vi har til sammen, kan vi jo skabe en masse, men er også vigtig, at vi udnytter hinandens kompetencer og bruger hinanden rigtigt, så vi i fællesskab kan løfte i flok," siger hun.

En af foreningens første arrangementer bliver det traditionsrige julemarked 24. november, hvor julebelysningen tændes i Jernbanegade.

"Der kommer gurilander op i gaden, men det bliver ikke bare til julebelysning, for de ophæng der kommer, kan jo også bruges til andre formål i løbet af året, som eksempelvis flag," siger

Christian Schubert der understereger, at aftalen med Juleministeriet blev indgået, inden han blev tilbudt en plads i bestyrelsen.

Publiceret 15 October 2019 06:00