Med inspiration i sommerballetten ved Fredensborg Slot har byrådet afsat 500.000 kr. årligt til flere arrangementer for borgerne. Arkivfoto: Peter Dahlerup

Med inspiration i sommerballetten ved Fredensborg Slot har byrådet afsat 500.000 kr. årligt til flere arrangementer for borgerne. Arkivfoto: Peter Dahlerup

BUDGET:

Der skal mere liv i gaden

Byrådet har afsat 500.000 kroner årligt til pop-up arrangementer i Fredensborg Kommune

Der skal mere liv i gaden. Med inspiration i den store ballet der i sommer blev afholdt i Fredesborg og Kulturstationen i Humlebæk, skal der skabe flere arrangementer. Det mener byrådet, som derfor har afsat 500.000 kroner årligt til at skabe flere såkaldte pop-up arrangemeter.

Venstres Tinne Borch Jacobsen savner flere arrangementer for almindelige borgere.

"Der mangler simpelthen mere kultur for almindelige borgere. Vi afsætter hvert år penge til børn, og ældre og så videre, men vi synes ikke, at der var noget nævneværdigt for helt almindelige mennesker. Hovedet på sømmet var jo den store ballet i sommer, der jo var en kæmpe succes, og som vi også gav en ekstrabevilling til," siger hun til Uge-Nyt.

Fredensborg Kommune får hvert år henvendelser fra trupper, der er på tourné, fortæller Tinne Borch Jacobsen.

"Vi ved, at der hvert år er flere trupper der turnerer rundt, og ofte må forvaltningen sige nej, fordi der ikke er afsat penge til at hyre dem. Men det er sådan noget vi gerne vil have forvaltningen til at byde ind på," siger hun.

Ifølge Tinne Borch Jacobsen var Kulturudvalget på en studietur til Helsinki, som var 'meget inspirerende'.

"Der er en husgavl i Fredensborg, som vil være helt genial til at lave en pop-up biograf på, hvor folk kan sidde på torvet. Det koster jo ikke alverden, men der skal jo sættes noget udstyr op og der skal lejes nogle film, så lidt koster det," siger hun og tilføjer, at politikerne også har snakket om mulighederne Fredtoften.

Tinne Borch Jaccobsen afviser, at det er en kommunal opgave at skabe kulturelle arrangementer, men siger:

"Det er ikke en kommunal opgave at skabe flere arrangementer, men det er en kommunal opgave at have tilfredse borgere, så det er simpelthen branding. Der mangler noget, og det kan være, at det bliver et stort arrangement eller ti små," siger hun.

Også den konservative Thomas von Jessen glæder sig over, at der nu afsættes flere penge til kulturelle arrangemneter.

"For 500.000 kroner kan vi lave store arrangementer. Jeg forestiller mig, at vi laver nogle arrangementer ude på Fredtoften, og så kan de lokale spisesteder, sælge picnickurve som måltidskasser, hvor man kan hente maden hos de lokale spisesteder," siger han til Uge-Nyt.

Publiceret 09 October 2019 06:00