Den nuværende ejer Poul Blæsbjerg er lettet over, at der nu er fundet et løsning så den 110 år gamle boghandel kan drives videre. Arkivfoto: Peter Mailand

Den nuværende ejer Poul Blæsbjerg er lettet over, at der nu er fundet et løsning så den 110 år gamle boghandel kan drives videre. Arkivfoto: Peter Mailand

Boghandler i Fredensborg:

Det er min store drøm, der går i opfyldelse

Boghandler Poul Blæsbjerg er lettet over, at der nu er fundet et løsning så den 110 år gamle boghandel kan drives videre

Efter andelsselskabet FredensborgFordi har penge nok til at købe Fredensborg Boghandel er den nuværende ejer, 78-årige Poul Blæsbjerg, lettet over, at den 110 år gamle boghandel kan drives videre.

"Det er min store drøm, der nu går i opfyldelse. For det har hele tiden været min drøm, at boghandlen skulle fortsætte som boghandel. Her har jo været boghandel i 110 år, så den kan man da ikke bare lukke. Derfor er jeg glad for, at det er faldet på plads, og at der nu er fundet en løsning," siger han til Uge-Nyt.

Selvom der kun gik 12 dage før andelsselskabet FredensborgFordi havde solgt nok andelsbeviser til købe boghandlen, så er Poul Blæsbjerg ikke overrasket.

"Jeg tænkte, at det her kommer til at gå stærkt, for lige siden jeg satte boghandlen til salg for to et halvt år siden har der været tilkendegivelser, hvor folk er kommet ind og har sagt: Den kan man da ikke bare lukke. Den skal da drives videre. Derfor har jeg hele tiden været optimist og tænkt, at der nok skal komme en løsning," siger han.

Tirsdag havde 583 borgere købt andelsbeviser i den nye boghandel, hvor de nuværende ansatte skal fortsætte, og selvom det er et stort cadeau til Poul Blæsbjerg, at boghandlen er så populær, så er han også beskeden.

"Det er et stort cadeau, men det har jeg jo ikke kunne gøre alene, så det er et stort skulderklap til hele holdet," siger han.

FredensborgFordi overtager boghandlen ved årsskiftet og så kan Poul Blæsbjerg selv se frem til at dyrke en masse fritidsinteresser.

"Jeg skal til at lave alt det, som jeg ikke har haft tid til i mange år, så det glæder jeg mig til," siger han.

Publiceret 02 October 2019 11:00