Står det til bygherren bag projektet, kommer der 10-20 nye små spisesteder og caféer i den kommende bymidte i Kokkedal.

Står det til bygherren bag projektet, kommer der 10-20 nye små spisesteder og caféer i den kommende bymidte i Kokkedal. Arkivfoto: Søren Hempel

Planer om 10-20 spisesteder i nyt storcenter

Står det til bygherren bliver det kommende storcenter i Kokkedal indrettet med et torv med 10-20 spisesteder rundt om. "Det må ikke underminere det vi allerede har," lyder det fra udvalgsformand

KOKKEDAL BYMIDTE Et torv med 10-20 små spisesteder i form af pizzarier, fastfood steder, små restauranter og cafeer.

Det er hvad bygherren har planer om at opføre i den nye bymidte i Kokkedal. Det fortæller Kristin Arendt, der er projektleder og indtil sidste efterår konservativ formand for Miljø- og planlægningsudvalget i nabokommunen Hørsholm, og som er ved udarbejde planerne i den kommende bymidte for bygherren Nord Partneres .

"Jeg forestiller mig, at der kommer et torv med restauranter rundt omkring. Det skal være et sted, hvor man har lyst til at komme og sidde og spise.efter man har været ude at handle," siger hun til Uge-Nyt.

Ifølge Kristin Arendt er der afsat omkring 2000 kvadratmeter til de 10-20 spisesteder, der bliver i størrelsen mellem 50 og 200 kvadratmeter.

Tidligt i forløbet

"Det er et spørgsmål om, hvor meget vi skruer op og ned for tingene," siger hun.

Kristin Arendt understreger dog, at det i øjeblikket er tidligt i processen samt at ideerne på tegnebrættet stadig kan ændre sig. Samtidigt fortæller hun, at planerne for alvor begynder at tage form i løbet af de kommende to til tre måneder.

Fredensborg Kommune arbejder i øjeblikket på at udstikke retningslinjerne for den kommende bymidte i området, og formand for Plan-, miljø og klimaudvalget, Lars Simonsen (R), er forbeholden overfor planerne om de mange små spisesteder.

"Det er vigtigt for mig at understrege, at det, der kommer i det nye center, skal være noget vi ikke har i forvejen. Det skal ikke underminere det vi har i forvejen i Holmegårdscenteret, Nivå, Humlebæk og i Fredensborg. Så jeg kan ikke umiddelbart sige om det er en god idé. Det skal vi først have undersøgt," siger han til Uge-Nyt.

Store butikskæder

Bag hele bymidte-projektet, der har fået titlen 'Format', står Nord Partners, der arbejder for investorerne fra UTF Invest. Ud over de mange spisesteder skal der opføres en ny bygning til Nordsjællands Grundskole og Gymnasium & HF (NGG), en international skole, ungdomsboliger, bager, kiosk og et butikscenter, hotel og biografer.

I alt skal der opføres 80.000 kvadratmeter i området, hvoraf de 30.000 alene skal være til shoppingcenter med store butikker som ikke er i området i dag.

Kristin Arendt understreger, at der endnu ikke er nogle aftaler på plads, men nævner store butikskæder som Ilva, Silvan City, Biltema, og Power.

Ifølge Arendt er der også afsat 1000 kvadratmeter til biograf, men præcist at sige, hvor mange biografsale der kommer, er for tidligt at sige noget om.

"Om det bliver 8, 10 eller 12, er jo noget af det vi skal finde ud af i løbet af de kommende måneder," siger hun.

Fredensborg Kommune forventer, at have en lokalplan klar for området i sommeren 2020.

Publiceret 01 October 2019 06:00