Kristian Hegaard nyder at have fået sit eget kontor:

Kristian Hegaard nyder at have fået sit eget kontor: "Det er noget helt andet, når man sidder her som folkevalgt," siger han. Foto: Peter Mailand

Kristian Hegaard:

Her er mit nye kontor

Som første handicappede folkevalgte politiker på Christiansborg, er der nogle ting som Kristian Hegaard vil lave om

Kristian Hegaard kører hver morgen fra Humlebæk kl. 6.30 for at undgå køen på Helsingørmotorvejen, når han skal til Christiansborg.

Som den første folkevalget handicappede politiker har han fået indrettet sit eget kontor.

Alligevel er det dog ikke helt nemt at komme rundt på borgen for den 28-årige radikale politiker.

For at komme ned i Folketingssalen skal han forbi tre trapper, hvor der er handicapelevator.

"Det tager lidt ekstra tid at komme rundt herinde, men det tager min sekretær højde for, ved at lægge 15 minutters pause ind mellem møderne," siger han til Uge-Nyt.

Det vil Kristian Hegaard dog arbejde for at ændre.

"De kunne godt sætte nogle ramper op, så jeg selv kan køre op og ned. For hvis de kan løse de små problemer, kan de også tage højde for det fremadrettet," siger han.

Selv om Kristian Hegaard tidligere har siddet i Folketinget som vikar for Martin Lidegaard, er det dog noget helt andet at være folkevalgt, og have sit eget kontor.

Mange henvendelser

"Da jeg var herinde som vikar, handlede det kun om at behandle de mest presserende sager fra dag til dag eller uge til uge. Men når man er herinde permanent, så har man jo en helt anden tidshorisont og kan lægge langsigtede planer og strategier i forhold til de andre," siger han.

Som folkevalgt politiker er der nok at tage fat på, for der kommer mange henvendelser.

"Jeg kan virkelig godt mærke, at det er en fordel, at jeg har læst jura. For ofte kender jeg lovgivningen bag de forespørgsler der kommer, og det er en fordel, for så kan jeg hurtigt tage stilling til, hvorvidt jeg skal dykke ned i en sag eller ej," siger han.

Som næstformand i retsudvalget vil Kristian Hegaard arbejde for at få afskaffet symbolpolitikken, for som den gamle Viggo Hørup sagde: "Hvad skal det nytte?," siger han.

Væk med symbolpolitik

Kristian Hegaard vil blandt andet arbejde for at få mere politi tilbage til Nordsjælland og det skal ske ved at frigive ressourcer ved grænsen.

Ifølge Kristian Hegaard har politiet indtil videre brugt 1.500.000 timer på at sidde ved grænsen og for at sætte det i perspektiv, så tager det i gennemsnit fem timer for en politibetjent at efterforske et indbrud.

"I den tid kunne politiet have efterforsket 300.000 indbrud," siger han.

"Når man så ser på, hvad den enkelte grænsebetjent skriver af sigtelser, så er det - syv - om måneden. Primært til folk, der har glemt deres kørekort," siger han.

"Så jeg spørger bare: "Hvad skal det nytte?", siger han.

"I stedet kunne politiet jo bruge deres tid meget bedre på politiarbejde i Nordsjælland," tilføjer han.

Også Kystbanen bliver en af de helt store sager, som Kristian Hegaard vil kæmpe for.

"Der er jo en helt anden adgang til tingene, når man sidder herinde," siger han.

I følge den tidligere pendlerformand, Michael Randropp, vil det dog koste omkring 13 milliarder kroner, at genoprette Kystbanen, så det kan mærkes for pendlerne. Men det mener Kristian Heegaard, dog kan gøres billigere.

"Man kan jo godt lave en masse små ændringer som samlet kan få det til hele til at køre bedre på den korte bane," siger han.

Publiceret 20 September 2019 08:00