Borgmester Thomas Lykke Pedersen (yderst til højre) takkede håndværkerne og fagfolkene på det kommende sundhedscenter.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (yderst til højre) takkede håndværkerne og fagfolkene på det kommende sundhedscenter.

Rejsegilde på nyt sundhedshus i Humlebæk

Det nye 'velfærdscenter', Skovgården, blev tirsdag fejret med et rejsegilde

Tirsdag var der rejsegilde på det kommende sundheds- og ældrecenter i Humlebæk, der får navnet 'Skovgården'.

Første spadestik til det nye center til 72 millioner kroner blev taget 14. november sidste år og byggeriet er nu så langt fremme, at det begynder at tage form.

Og det er et vigtigt byggeri, fastslog borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

"Det skal spille en vigtig rolle for, at vi både kan bevare en høj kvalitet i hele kommunens ældrepleje og genoptræning mange år frem," sagde han.

Når det kommende ældre- og sundhedscenter står færdigt vil der komme 30 nye ældreboliger og samtidig vil der være knyttet et sundhedshus til.

Formand for Social- og sundhedsudvalget, Hans Nissen (S), kaldte byggeriet for et 'velfærdscenter'.

"Her kommer der sygeplejersker, SOSU’er, fysioterapeuter, ergoterapeuter, tandlæge, psykolog, læger, lægesekretærer – og sikkert endnu flere dygtige fagfolk. Dette center er dermed et afgørende svar på de massive forandringer og medfølgende udfordringer, som vi i dag ser på ældre- og sundhedsområdet," sagde han og tilføjede:

"For heldigvis bliver danskerne ældre og ældre. Og selvom helbredet og spændstigheden generelt er langt bedre end for blot ti og tyve år siden – ja, så vokser behovet naturligvis for gode plejeboliger. Dem får vi 30 af her," sagde han.

Formanden for Plan-, miljø og klimaudvalget, Lars Simonsen (R), takkede arkitekterne og understregede, at der er taget højde for omgivelserne, når nye ældrecenter er være færdigt i efteråret 2020.

"Med Skovgården knytter vi de historiske ender i dette område sammen på bedste vis. Og jeg synes det giver rigtig god mening, at vi på den måde videregiver den jord, som tidligere generationer dyrkede med flid, til de borgere som har bidraget til kommunen i mange år og nu har brug for et godt og trygt sted at bo," sagde han.

.

Publiceret 18 September 2019 06:00