Peter Langford. PR-foto.

Peter Langford. PR-foto.

Ny talsmand for pendlerne:

Peter Langford overtager roret på Kystbanen

Der var kampvalg mandag aften, hvor Peter Langford blev valgt til ny talsmand for pendlerne på Kystbanen

Med stemmerne 21 mod fem blev Peter Langford valgt som ny talsmand for pendlerne på Kystbanen.

Det skete mandag aften, hvor der skulle vælges en ny talsmand, efter Michael Randropp forinden havde takket af efter ti år på posten.

I stedet var der lagt op til kampvalg mellem de to kandidater, den 72-årige Torben Gamst-Johansen fra den nystiftede Kystbaneforening og Peter Langford fra Pendlerklubben Kystbanen

Og det blev altså Peter Langford, der fik flest stemmer.

Mandag aften blev Peter Langford valgt til ny talsmand for pendlerne.

Mandag aften blev Peter Langford valgt til ny talsmand for pendlerne.

"Jeg er og bliver jeg ikke en klon af Michael Randropp, selvom vi deler mange synspunkter. Michael har formået at sætte Kystbanen på dagsordenen i hele regionen, og har vist en ildhu og et engagement udover det sædvanlige. Det er en tung arv at løfte," siger han i en pressemeddelelse.

Peter Langford ser frem til at trække i arbejdstøjet.

"Jeg vil fortsat have fokus på rettigheden og løbende diskutere dette med de involverede parter. Jeg har også et ønske om øget fokus på trafikinformationen, som mildest talt halter. Også de kommende prisforhøjelser man har kaldt 'kvalitetstillæg' som alle rejsende pålægges, hvis de fremover vil benytte Metroen vil have min fokus. Rejsekortet og det ugennemskuelige TakstSjælland er vigtige emner og endeligt finder jeg det vigtigt at forbedre samarbejdet i Greater Copenhagen samarbejdet. Problemerne står desværre i kø og der er rigeligt at tage fat på," siger og tilføjer:

"For mig er samfunds- og miljøøkonomien ved kollektiv trafik vigtig, og jeg mener at disse emner bør indgå i analyser vedr. kollektiv trafik. Da offentlig trafik også er et politisk anliggende, er det naturligt at min fokus også vil være mere på det politiske arbejde, og jeg vil prioritere regelmæssig kontakt til de trafikpolitiske ordførere," siger han.

Her overdrager Michael Randropp uniformen til den nye talsmand for pendlerne.

Her overdrager Michael Randropp uniformen til den nye talsmand for pendlerne.

For den afgående talsmand, Michael Randropp, er det vemodigt at takke af efter ti år på posten.

"Det er for mig meget bevægende at stå her i aften. Ti år har jeg kæmpet for bedre forhold for pendlerne og selvom vi har oplevet enkelte forbedringer, er det overordnet et ringe produkt pendlerne tilbydes og de kommende mange år byder desværre på flere store forringelser. Jeg er holdt op med at tro på de politiske meldinger om forbedringer og finder det derfor rigtigt at trække mig. Når man ikke tror på projektet er det på tide at give stafetten videre til nye kræfter," siger han.

For Michael Randropp ser frem til at kunne slippe tøjlerne.

"Jeg har i årenes løb haft mange spændende oplevelser og møder. Jeg har oplevet, at vi startede med 30 medlemmer og nu har rundet de 7.000. Og selvom det har været spændende med telefonopkald fra pressen kl. 4 om morgen, ser jeg også frem til at kunne sove længe i weekenderne, sammen med min utroligt tålmodige kone Pia," siger Michael Randropp.

Publiceret 11 September 2019 11:40