Claus Hjort Frederiksen frygter, at han ikke længere kan parkere tæt ved sit hus, der her ses til højre, hvis trafikplanerne på det lille fiskerleje bliver gennemført. Foto: Peter Mailand

Claus Hjort Frederiksen frygter, at han ikke længere kan parkere tæt ved sit hus, der her ses til højre, hvis trafikplanerne på det lille fiskerleje bliver gennemført. Foto: Peter Mailand

Claus Hjort Frederiksen:

Vi kan ikke længere parkere foran vors hus

Fredensborg Kommune har vedtaget en plan der skal løse trafik- problemerne på Humlebæk Fiskerleje

For at få løst problemerne med Louisianas mange gæster, der parkerer på Humlebæk Fiskerleje, har Fredensborg Kommune vedtaget en omfattende trafikplan, der blandt andet indebærer, at der skal oprettes 45 parkeringspladser og indføres chikaner på det lille fiskerleje.

Men planerne, der i sidste uge blev behandlet i byrådet, har fået Claus Hjort Frederiksen op i det røde felt.

"Det som jeg har problemer med, er, at vi er tre familier - plus et rækkehus - der ikke kan komme ind på vores egen grund og parkere. Og vi kan heller ikke parkere i byen, hvis planen bliver til noget," siger han til Uge-Nyt.

Derfor blev der på byrådsmødet indgået et kompromis, hvor Fredensborg Kommune vil undersøge om det er muligt at oprette tre ekstra parkeringspladser på det lille fiskerleje, hvor den ene vil ligge tæt på Claus Hjort Frederiksens hus.

Men det giver venstrepolitikeren ikke meget for.

"Lige så snart, den plan bliver vedtaget, så lur mig om der ikke forsvinder nogle parkeringspladser, så vi fremover bliver efterladt uden en parkeringsmuligheder," siger han.

Mere end 40 år gammel

Sagen går mere end 40 år tilbage, hvor Fredensborg Kommune i flere omgange har forsøgt at løse problemerne med, at Louisianas mange gæster parkerer på det lille fiskerleje - til stor gene for beboerne. Derfor vil Fredensborg kommune undersøge om det er muligt at oprette og reservere én af parkeringspladserne til Claus Hjort Frederiksen, så den ikke bliver optaget af Louisianas mange gæster. Men det tror folketingspolitikeren ikke på.

"Det, at man deler planen i to, og siger, at man vil undersøge noget, uden at have noget nagelfast at gå efter, det giver jeg ikke meget for. Der siger min næse mig bare, at man ikke har noget stort incitament til at gøre noget, når først planerne er vedtaget," siger han.

Da sagen blev behandlet i grundejerforeningen, var der to der stemte imod, mens der var én der undlod at stemme. Resten af boligejerne stemte for. Blandt dem, der har stemt i mod projektet, er ejerne af restauranten Bolettes Gæstebud, der frygter, at gæsterne vil forsvinde, hvis de ikke kan parkere foran restauranten. Derfor vil Fredensborg Kommune også undersøge om der kan oprettes fire ekstra parkeringspladser ved Bolettes Gæstebud, som også skal reserveres til restauranten. Men det efterlader kun hovedrysten, fra venstrepolitikeren. Stod det til Claus Hjort Frederisen, skulle Fredensborg Kommune i stedet oprette flere parkeringspladser foran Humlebæk Kro.

"Det som kommunen skylder os det er, at udvide parkeringspladserne foran Humlebæk Kro, så vi kan parkere der," siger han.

Publiceret 10 September 2019 09:00