Arkivfoto:

Arkivfoto: Morten Timm

Borgmester vil mødes med ny transportminister om modulvogntog

Thomas Lykke Pedersen vil have den nye transportminister til at opgradere Isterødvejen til statsvej

Borgmester Thomas Lykke Pedersen vil mødes med transportminister Benny Engelbrecht (S), for at få Isterødvejen opklassificeret til statsvej.

Derfor har borgmesteren skrevet nu et brev til transportministeren for at få invitere sig selv til et møde med ministeren.

"Jeg vil vende sagen med den nye transportminister, for at se om vi ikke kan gøre noget," siger han til Uge-Nyt.

Thomas Lykke Pedersen håber på, at borgmestrene i Hørsholm og Hillerød også vil skrive under på.

Sagen skal behandles på et møde i Miljø- og planlægningsudvalget (MPU) i Hørsholm i denne uge, og forud for mødet anbefaler forvaltningen i Hørsholm Kommune, at MPU godkender beslutningen om at borgmester Morten Slotved også underskriver brevet til transportministeren for at få opklassificeret Isterødvejen til statsvej.

Borgerne i Fredensborg har længe ønsket den tunge trafik ud af byen og i stedet lade de lange modulvogntog køre ad Isterødvejen.

På den baggrund blev der i december 2016 indgået en aftale mellem Fredensborg Kommune, staten og de omkringliggende kommuner, om modulvogntogene. Aftalen indebar, at Fredensborg skulle betale for at få dele af Isterødvejen ombygget, så vejen kunne håndtere de store modulvogntog. Samtidig skulle Fredensborg Kommune sikre accept fra nabokommunerne i Hillerød og Hørsholm. Og da de to førstnævnte sagde ja, var borgmester Thomas Lykke Pedersen sikker på, at sagen også ville gå glat igennem byrådet i Hørsholm.

For Hørsholm Kommune har længe været med på ideen om at få vejen opgraderet på én betingelse: Det måtte ikke koste kommunekassen i Hørsholm én krone. Derfor har Thomas Lykke Pedersen nu invitere de tre borgmestre til møde med transportministeren, for at få vejen opklassificeret til statsvej.

Publiceret 27 August 2019 07:00