På fredag indvies den nye FGU Øresund i Helsingør for unge fra Hørsholm, Fredensborg og Helsingør.

På fredag indvies den nye FGU Øresund i Helsingør for unge fra Hørsholm, Fredensborg og Helsingør. Pressefoto

Ny ungdomsuddannelse slår dørene op

FGU er navnet på en ny forberedende grunduddannelse for unge op til 25 år fra Hørsholm, Fredensborg og Helsingør

Det bedste fra de tidligere produktionsskoler kombineret med den almene undervisning fra VUC.

Sådan lyder opskriften på den nye forberedende grunduddannelse FGU Øresund i Helsingør, hvor cirka 300 elever fra Hørsholm, Fredensborg og Helsingør netop er startet.

Formålet med FGU er at ruste de unge fagligt, personligt og socialt til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller at komme godt i gang på arbejdsmarkedet. Med almene fag, undervisning på værksted og praktik hånd i hånd.

Fredag 16. august kl. 13.30 indvies FGU Øresund officielt med en stor fest på Teknisk Museum, Fabriksvej 25 i Helsingør.

Marlene Harpsøe, formand for FGU Øresunds bestyrelse, glæder sig til at give det nye ambitiøse uddannelsestilbud FGU Øresund en festlig start:

"Målet med den nye grunduddannelse er at imødekomme og identificere den enkelte FGUelevs behov i trygge overskuelige rammer, hvor den brede og ofte forvirrende vifte af uddannelsestilbud nu er blevet samlet i et forenklet, men fleksibelt og kvalitetsrigt uddannelsestilbud. Med FGU tager vi det bedste fra de tidligere produktionsskoler og kombinerer med den almene undervisning fra VUC inden for bl.a. dansk, matematik, engelsk, ordblindhed og dansk som andetsprog. Dertil kommer en lang række faglige temaer som fx mad og ernæring, omsorg og sundhed, industri og musik," forklarer Marlene Harpsøe i en pressemeddelelse.

Bryder negative sociale arv

FGU Øresunds rektor, Lisbeth Harsvik, har siden januar med sammen med sine 30 medarbejdere haft travlt med at bygge den nye skole op.

Hun beskriver det nye uddannelsestilbud som helt unikt og epokegørende:

"Med den nye uddannelse kan vi være med til at bryde den negative sociale arv og støtte de unge til at blive herre i eget liv. Pædagogisk går vi væk fra det, vi i skoleverden kalder ”røv til bænkundervisning”, som ofte foregår fra katederet. I stedet skaber vi et stærkt ungdomsmiljø, hvor vi arbejder tværfagligt og praktisk med udgangspunkt i den virkelige verden, og på den måde er det også et stort forandringsprojekt for vores medarbejdere, som skal undervise på nye måder, fortæller Lisbeth Harsvik i pressemeddelelsen.

mt

Publiceret 16 August 2019 11:30