Foreninger i den gamle biograf:

I fjerner vores parkeringspladser

Foreningerne i Kulturhuset Gl. Bio frygter for kommunens planer om at nedlægge p-pladser foran Fredensborg Slot

Foreningerne i Kulturhuset Gl. Bio i Fredensborg frygter, at op mod 60 parkeringspladser foran slottet forsvinder i forbindelse med ombygningen af pladsen foran Fredensborg Slot.

Det fortæller Poul Juul, der er formand for kulturhuset den gamle biograf i Fredensborg.

"Vi er meget bekymrede over kommunens planer om nedlæggelse af disse p-pladser foran Slottet og Under Kronen. For hvor skal folk så parkere?" spørger han.

Kulturhuset Gamle Bio har plads til 150 gæster, og ifølge Poul Juul benytter de fleste Kulturhuset på andre tider end de mange gæster til slottet, slotshaven og kirken.

"Derfor passer det fint, at vi året rundt kan bruge de samme p-pladser, og det vil skade Kulturhusets funktion, hvis de nedlægges," siger han til Uge-Nyt.

For at drøfte sagen mødtes de 21 foreninger i Kulturhuset før sommerferien til en ekstraordinær generalforsamling.

"Vi synes, at vi fra denne generalforsamling og de 21 medlemsforeninger skal udtale stærk bekymring for kulturhusets funktion, hvis de velfungerende P-pladser bliver nedlagt (minus 10-12 pladser), så vi fremover skal parkere under Netto. Der er nemlig ikke plads andre steder," skriver Poul Juul på vegne af de 21 foreninger i en mail til Uge-Nyt.

Nu forsøger foreningerne at råbe politikerne op.

"Madam mangor opfører deres forestilling for 150 gæster ad gangen, men hvor skal de parkere, hvis de ikke kan parkere foran slottet?," spørger Poul Juul, der

Samtidig undrer sig over, at der er nye parkeringsplader på vej et andet sted i kommunen.

"Jeg synes, at det er grotesk, at kommunen arbejder på at etablere 100 nye p-pladser ved Louisiana i Humlebæk og samtidig nedlægger 50-60 p-pladser i Fredensborg," siger han og fortsætter:

"Ingen, vi har talt med i Fredensborg By, forstår planerne med opgradere området. Turistkyndige siger, at planerne om at forbyde busparkering er urealistiske. Der er ingen borgere i Fredensborg der ønsker det her, så hvorfor bruge 20 millioner skattekroner af borgernes penge på noget som ingen ønsker?," spørger han.

Formand for Plan-, miljø og klimaudvalget Lars Simonsen (R) ønsker ikke at gå i detaljer om planerne, men henviser til to planlagte borgermøder senere på året, hvor det første afholdes onsdag 21. august.

"Vi har været opmærksomme på at der kan være udfordringer med parkeringspladserne foran slottet, og derfor bliver der afholdt nogle møder, hvor vi vil fremlægge de planer vi har og hvor man kan fremlægge sine synspunkter, inden vi træffer afgørelse i sagen," siger han til Uge-Nyt.

Publiceret 07 August 2019 11:00