Flere butiksindehavere i Fredensborg frygter at arbejdet med ny belægning i Jernbanegade, vil skræmme kunderne væk. Arkivfoto: Peter Mailand

Flere butiksindehavere i Fredensborg frygter at arbejdet med ny belægning i Jernbanegade, vil skræmme kunderne væk. Arkivfoto: Peter Mailand

Politisk opbakning til butikkerne:

Drop ny granitbelægning i Jernbanegade

Butikkerne i Fredensborg frygter for vejarbejdet med ny granitbelæning i Jernbanegade. V, K og DF bakker op. Sagen skal onsdag behandles Plan-, miljø og klimaudvalget

Fredensborg Kommune har planer om at opgradere hele bymidten i Fredensborg for at en bedre sammenhæng mellem butikslivet i Jernbanegade i den ene ende og slottet i den anden.

Til det samlede projekt, der er delt op i tre etaper, er der afsat 25 millioner kroner og sagen skal onsdag behandles i Plan-, miljø og klimaudvalget.

Bortset fra p-pladserne foran slottet, er der politisk enighed om, at gennemføre store dele af projektet, der blandt andet indebærer ny belægning på Slotsgade og samtidig omfatter en opgradering området fra Slottet til Jernbanegade.

Derimod er der uenighed om etape 3. der omfatter ny granitbelægning i selve Jernbanegade. Fredensborg Kommune har fremlagt en vifte af mulige løsningsforslag, hvor den dyreste kræver en ekstrabevilling på godt 6 millioner kroner.

Som Uge-Nyt skrev i juli, så møder planerne modstand fra byens butikker, der frygter, at vejarbejdet vil skræmme kunderne væk og lægge gågaden øde hen, mens arbejdet med den nye granitbelægning står på.

Nu får butikkerne politisk opbakning fra flere sider blandt andre næstformand i Plan-, miljø- og klimaudvalget, Flemming Rømer (DF).

"Jeg mener, at man skal reparere den gamle belægning i Jernbanegade, og droppe den dyre grannitbelægning. Især når butikkerne ikke vil have det," siger han og tilføjer:

"Vi skal lytte til butikkerne, for vi har ingen intentioner om at tage livet at butikkerne, som det var ved at ske, da vi etablerede nogle bump i gaden," siger han.

Også Venstres Carsten Bo Nielsen bakker butikkerne op.

"Efter jeg læste i Uge-Nyt, at fire butiksindehavere mener, at det er en dårlig idé, at brække hele gaden op er jeg ikke længere i tvivl: Vi vil ikke brække den eksisterende belægning op i Jernbanegade for at lægge ny granitbelægning. Venstres holdning er, at den eksisterende belægning med de knækkede fliser skal renoveres. Det vil også kun koste en brøkdel af, hvad det koster at lægge en ny fin granitbelægning på," siger han til Uge-Nyt.

Men det er formanden for Plan-, miljø- og klimaudvalget Lars Simonsen (R), uenig i.

"Der er andre byer der ville være glade for det her og der er andre steder, hvor man har haft succes med at opgradere bymidten med en ny belægning," siger han og henviser til Rønne på Bornholm.

Ifølge Lars Simonsen bliver der dog mulighed for borgerne at blive hørt i sagen.

"Vi afholder et borgermøde senere på året, og hvor vi vil informere om, hvad det er vi vil og så vil vi også lytte til butikkerne," siger han.

Publiceret 06 August 2019 11:30