Esrum Sø Rundt er et af landets ældste motionsløb. Løbet skydes i gang søndag 25. august.

Esrum Sø Rundt er et af landets ældste motionsløb. Løbet skydes i gang søndag 25. august. Foto: Peter Dahlerup

Esrum Sø Rundt:

Klassisk motionsløb og byfest

Over 3000 ventes til et af landets ældste motionsløb 25. august i Fredensborg

"Esrum Sø Rundt motionsløbet er en festlig og fornøjelig begivenhed med start lige ved porten til ydre slotsgård på Fredensborg Slot. Byen emmer af intensitet. Der er dømt byfest og lagt op til socialt samvær og familiemæssig hygge. Det hele understøttes af søndagsåbent i butikkerne, vejrende dannebrog i gaderne, og et utal af picnicmuligheder i Fredensborg Slotshave og i de naturskønne omgivelser omkring Esrum Sø."

Sådan lyder det første afsnit i en pressemeddelelse fra Fredensborg Atletik Klub, der står bag det klassiske motionsløb Esrum Sø Rundt, der finder sted søndag 25. august. Og klassisk, det er det: Esrum Sø Rundt har fundet sted siden 1972 og er dermed et af landets ældste motionsløb.

Et løb for alle

Alle kan være med. Det er til dem, der vil løbe Kongeetapen på 27 km, og til dem, der mener, at en tur i og omkring Fredensborg Slotshave rækker. Der er ruter på både 10 og 5 km. Børn til og med 13 år har en helt særlig bevågenhed, og er et helt særligt segment i Esrum Sø Rundt. Fredensborg Kommune sponserer gratis børneløb på distancerne 5 kilometer og 1,5 km. for de mindste.

Med 48 år på bagen har Fredensborg Atletik Klub samlet en masse erfaring med at arrangere løb. Det er noget, der er blevet bemærket i Dansk Atletikforund, hvor Esrum Sø Rundt netop er blevet certificeret. Dedt betyder, at løbet skal leve op til forbundets skrappe kvalitets- og sikkerhedskrav.

Man kan tilmelde sig til løbet på www.esrumsørundt.dk indtil 15 minutter før startskuddet lyder. Man kan dog med fordel forhåndstilmelde på før løbsdatoen og som noget nyt afhente sit startnummer fredag 23. og lørdag 24. august om eftermiddagen på løbskontoret ved start/mål i Den Gamle Biograf i Jernbanegade.

FAKTA

Esrum Sø Rundt

  • 27 km Kongeetapen rundt om Esrum Sø
  • 10 km Slotsetapen i Slotshaven og det åbne landskab omkring Fredensborg
  • 5 km Isabella Ruten i Slotshaven
  • 1,5 og 5 km børneruten i Slotshaven
  • Mere end 3000 deltagere
  • Eneste chance for at få lov til at løbe igennem ydre slotsgård på Fredensborg Slot

Publiceret 30 July 2019 10:00