28-årige Kristian Hegaard er de radikales nye retsordfører - og her i juli vikarierende politisk ordfører.

28-årige Kristian Hegaard er de radikales nye retsordfører - og her i juli vikarierende politisk ordfører. Foto: Peter Mailand

Hegaard i frontlinjen:

Ny retsordfører hos radikale

Og her i juli vikarierer den 28-årige nybagte folketingspolitiker fra Humlebæk som partiets politiske ordfører

Det Radikale Venstres nyvalgte folketingsmedlem, Kristian Hegaard fra Humlebæk, bliver sit partis nye retsordfører. Den 28-årige starter dermed sit nye liv som folketingspolitiuker med et af de tunge ordførerskaber i den 16 personer store radikale folketingsgruppe.

”Det er et område, jeg er rigtig glad for at få lov at arbejde med. I første omgang skal vi starte med arbejdet med at ansætte en ny Ombudsmand, da den nuværende ventes at tiltræde i Højesteret. Derudover skal der i efteråret drøftes nyt politiforlig. Udover mit ordførerområde kommer jeg også til at markere nordsjællandske sager og bidrage med min viden på det specialiserede socialområde," siger Kristian Hegaard i en pressemeddelelse.

Et emne, der ligger ham på sinde er at tilbageføre resurser til Nordsjællands Politi.

”Politiet i Danmark bruger for mange resurser på eksempelvis unødvendig grænsekontrol i et land med flere tusinde kilometers kyststrækning. Jeg synes det er unødvendigt og i stedet kunne Nordsjællands Politi eksempelvis få flere resurser fra grænsekontrollen til deres rigtige politiarbejde," lyder det fra den nyh retsordfører.

Ud over ordførerskabet skal Kristian Hegaard være næstformand i Retsudvalget.

Hegaard, der også sidder i Fredensborg Byråd, blev i starten af året færdiguddannet cand.jur. på Københavns Universitet.

Foruden ordførerskab for retsområdet er Kristian Hegaard blevet partiets ordfører for §71-tilsynet og etiske spørgsmål. I juli måned er han desuden partiets fungerende politiske ordfører, der besvarer alle politiske spørgsmål på vegne af partiet, mens hans kolleger er på ferie.

Publiceret 17 July 2019 09:00