Jakob Frølich går til polo i Nivå to-tre gange om ugen. Da han begyndte, havde han aldrig haft noget med ridning at gøre.

Jakob Frølich går til polo i Nivå to-tre gange om ugen. Da han begyndte, havde han aldrig haft noget med ridning at gøre. Foto: Fred Jacobsen

Kuren mod mænds hesteangst:

Herre til Hest

"Efter fem minutter på polohesten tænker man: 'Nå, er det bare det?'", siger en herre til hest fra CPH Polo Club i Nivå

Af
Fred Jacobsen

"Jeg har haft nogle med herude, som var bange for heste. Fem minutter efter sagde de: 'Nå er det bare det?'. Der skal virkelig meget til at pisse dem af," siger 51-årige Jakob Frølich fra København om de heste, han er blevet bidt af i CPH Polo Club.

Jakob er nemlig blevet en Herre til Hest, som er klubbens tilbud til typer som netop Jakob: Mænd, lidt op i alderen, har aldrig redet før, kan lide lidt fart og rødvin, og - som Jakob - har ikke rigtig gået til noget.

Mænd frygter heste

Og, siger Christian Green, direktør i og ejer af CPH Polo Club, til dem der er bange for forestillingen om at skulle styre at halvt ton dyr, som man sidder på ryggen af.

"Mange mænd har en fobi over for heste. Herre til Hest er faktisk en indslusningsordning for dem, der aldrig har prøvet det før.

Det er som at spille golf, når der er jordskælv.

Praktisk foregår det på den måde, at man melder sig til en Herre til Hest aften, som er om tirsdagen, lejer en af klubbens 20 heste, får en introduktion til polosporten og derefter tager stilling til, om det er noget man vil fortsætte med. Det var præcist det, den 51-årige filmproducent Jakob Frølich gjorde.

Christian Green, tv, og Jakob Frølich på vej til træningsbanen.

Christian Green, tv, og Jakob Frølich på vej til træningsbanen. Foto: Fred Jacobsen

"Jeg så en film om Polo på Facebook og tænkte straks, at det dér, det skal du sgu prøve," fortæller Jakob Frølich, der i dag to-tre gange om ugen tager ud til CPH Polo Club på Lyngbækgård i Nivå og efter eget udsagn er blevet "fuldstændig bidt" af sporten.

Vil bare lære det

"Det var selvfølgelig lidt frustrerende i begyndelsen, men jeg vil bare lære det," fortæller han.

Jakob købte et ti timers klippekort og fortæller, at han allerede ti minutter efter kunne spille lidt, men i øvrigt nyder godt af, at de mere øvede i klubben hjælper de nye.

Polo er nu blevet en del af Jakob Frølichs hverdag. Og som det visuelle menneske, filmproducenten er, har han selvfølgelig også fundet en billedrig beskrivelse af, hvad polo er for ham:

"Det er som at spille golf, når der er jordskælv."

Publiceret 16 July 2019 06:00