Ny bog åbner de lukkede døre på slottet

Forfatter J. Henriette Linnemann og fotograf Henrik Wichmann viser i ny bog, hvad der er bag de lukkede døre på Fredensborg Slot

I en ny bog af forfatter J. Henriette Linnemann og fotograf Henrik Wichmann viser, hvad der er bag de lukkede døre på Fredensborg Slot.

"Vi kommer også ind i de private arbejdsværelser og stuer, som aldrig har været vist før, og dronning Margrethe har en vigtig stemme i bogen, når hun fortæller om, hvordan statsoverhoveder ridser deres navnetræk ind i slottets glasruder med en diamant, og hvordan hun og prins Henrik spiste frokost i Lille Barokspisestue og tilbragte aftenerne i Frederik 4.s Rum," fremgår det af en pressemeddelelse.

Fredensborg Slot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1722 af hofarkitekt I.C. Krieger og har siden dannet ramme om både dagligliv og store begivenheder i Kongehuset. Her holdes bryllups-, sølvbryllups- og fødselsdagsfester, her modtages gæster fra alverdens lande, og dronning Margrethe og hendes familie tilbringer forår og efterår på slottet.

Dronning Margrethe har udført et omfattende arbejde med at føre slottet tilbage til den oprindelige indretning, mens prins Henrik indrettede sine private gemakker i en mere global og franskinspireret stil.

/pm

Publiceret 14 July 2019 11:30