Det er især i landområdere at Fredensborg Kommune vil opgradere internettet.

Det er især i landområdere at Fredensborg Kommune vil opgradere internettet. Arkivfoto: Adobe Stock

Fredensborg Kommune vil have hurtigere internet

Det er særligt i landområderne at netforbindelserne bliver styrket, og byrådet har afsat 16 millioner kroner til at forbedre dækningen

At se film over nettet eller surfe ubesværet på mobiltelefonen er bestemt ikke en selvfølge mange steder i kommunen – særligt i landområderne. Derfor har byrådet afsat knap 16 millioner kroner til at forbedre dækningen i hele kommunen.

Og det glæder borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

"Hurtigt internet anser vi i dag for at være en helt naturlig og nødvendig del af vores infrastruktur på linje med fx el og vand. Derfor er det også vigtigt, at alle borgere og virksomheder har adgang til en god og effektiv dækning", siger han i en pressemeddelelse.

Også formand Infrastruktur- og teknikudvalget, Freja Brabæk Kristensen (DF), ser frem til at området får et løft.

"Vi har kortlagt områder med dårlig mobil dækning og fremrykket aktiviteter til analyse og styrkelse af den digitale infrastruktur samt allokeret 1 million kroner frem til 2020 til smarte teknologier," siger hun og fortsætter:

"Der skal spilles på alle tangenter for at få sat ekstra skub på udviklingen. Derfor er jeg glad for, at administrationen har søsat en lang række forskellige initiativer, som omfatter alt lige fra, at kommunen selv etablerer master, til dialog med alle aktører i branchen om, hvordan vi skaber forbedringer. Den dialog skal også være med til at sikre, at vi får etableret det kommende 5G netværk hurtigt og smidigt i kommunen," lyder det fra Freja Brabæk Kristensen.

Udbygning af fibernettet i landzonen er i fuld gang og her er samarbejdet med grundejerforeningen og landsbylaug afgørende for at få realiseret projekterne, forklarer Freja Brabæk Kristensen.

"Jeg vil også gerne understrege, at forbedret dækning har stor betydning for de mange virksomheder og familier, der har etableret sig i landområdet og som er afhængige af en hurtig og driftssikker dækning enten via mobil eller bredbånd – og vi vil derfor fortsætte med at prioritere udbygning af den digitale infrastruktur," siger hun og tilføjer:

"Herudover har vi i udvalget vedtaget, at vi skal i gang med at afprøve nye smarte teknologier som led i at sikre bæredygtig udvikling i det offentlige rum. Her vil sensorer indsamle data til for eksempel afdækning og optimere brugen af kommunens bygninger," siger hun.

Publiceret 11 July 2019 09:00