Opbuddet af politi og redningskøretøjer var enormt 6. april om aftenen efter skyderiet på Rungsted Strandvej. En 20-årig mand fra Nivå ble

Opbuddet af politi og redningskøretøjer var enormt 6. april om aftenen efter skyderiet på Rungsted Strandvej. En 20-årig mand fra Nivå ble Foto: Bjørn Nielsen, Byrd

Skarpladt pistol i kælder:

Det koster to år bag tremmer

26-årig mand gemte den skarpe pistol i kælder hos kæresten, men nægter deltagelse i Rungsted-skyderiet i april

En 26-årig mand er ved Retten i Helsingør idømt to år og tre måneders fængsel for ulovlig besiddelse af et skydevåben.

Manden, der under retssagen ifølge Frederiksborg Amtsavis erkendte et tidligere medlemskab af banden Loyal To Familia i Kokkedal, blev anholdt i forbindelse med at hans kærestes lejlighed i Hørsholm blev ransaget. Politiet fandt den skarpladte pistol i et kælderrum.

Den 26-årige forklarede, at en bekendt havde bedt ham opbevare pistolen og nægtede at svare på, om han havde været til stede under skyderiet på en rasteplads på Rungsted Strandvej om aftenen 6. april. Han erkendte at have rørt ved pistolen, men afviste at have været tæt på et skydevåben, der blev skudt med.

Under anholdelsen konstaterede politiet, at han havde krudtslam i ansigtet og på begge hænder, men den 26-årige holdt fast i, at han ikke vidste, hvor det kom fra.

Under skyderiet, som Nordsjællands Politi betegnede som et bandeopgør, blev en 20-årig mand fra Nivå skudt og dræbt, og der var også tale om knivstikkerier og påkørsler.

Publiceret 10 July 2019 13:00