Butiksejere i Fredensborg, frygter at vejarbejdet med ny belægning i gågaden vil trække ud og skræmme kunderne væk. Foto: Peter Mailand

Butiksejere i Fredensborg, frygter at vejarbejdet med ny belægning i gågaden vil trække ud og skræmme kunderne væk. Foto: Peter Mailand

Butiksejere frygter for vejarbejde i forbindelse med ny belægning i hovedgaden

Planerne om en ny belægning i gågaden falder ikke i god jord blandt butiksejerne i Fredensborg

Fredensborg Kommune har afsat 20 millioner kroner til ny belægning i Jernbanegade og Slotsgade, for at binde Fredensborg bedre sammen. Som en del af planerne er der afsat seks millioner kroner til ny belægning i Jernbanegade. Sagen skal nu sendes i høring, men går alt efter planen, går arbejdet i gang allerede til efteråret.

Fredensborg Kommune forventer, at arbejdet med den nye belægning i Jernbanegade i alt vil vare seks uger.

Men selv om kommunen nu vil give hele bymidten et løft, så det bliver bundet bedre sammen med slottet, så falder planerne ikke i god jord blandt de butiksejere, som Uge-Nyt i sidste uge lagde vejen forbi.

Line Mosdal, 'Little Fashion':

"De skulle hellere sørge for at skabe noget mere miljø i byen, der kan tiltrække nogle specialbutikker," siger Line Mosdal fra børnetøjsbutikken 'Little Fashion'. Foto: Peter Mailand

"Der er ikke mange butiksindehavere der synes, at det er en god idé at lægge ny belægning på i hovedgaden, fordi det hele er så skrøbeligt. Det er jo heller ikke en ny belægning, der trækker nye kunder til byen. I stedet skulle de hellere lave nogle flere arrangementer og give pengene til den nye markedsplads, så der kommer mere liv i byen. De skulle hellere sørge for at skabe noget mere miljø i byen, der kan tiltrække nogle specialbutikker og det bedste ville selvfølgelig være, at der kom en dagligvarebutik," siger hun.

Thomas Schrøder, 'Schrøder':

"Det er helt misforstået, at det er turisterne, man skal satse på. Sidste år, hvor jeg havde et godt år var der cirka ti udenlandske turister i min butik. De købte de ting, der stod ude på vejen, som blev solgt med 70 procents rabat, så det var ikke noget jeg tjente på," siger Thomas Schrøder, fra 'Schrøder'.

"Det er virkelig, virkelig en dårlig idé. For to år siden lagde de nogle bump på vejen. Arbejdet skulle vare i to dage, men endte med at vare i to uger. Der var ikke et øje i gaden og det var de dårligste to uger i butikkens historie," siger han.

Thomas Schrøder mener dog ikke, at belægningen skal skiftes, men kan repareres i små bidder.

"Stenene er knækkede og ligger skævt, så man er ved at falde over dem. De skulle hellere reparere det, der er der i forvejen, og så dele Jernbanegade op i mindre etaper, så de tager en del det ene år og venter til året efter med at tage den næste del," siger han.

Thomas Schrøder mener ikke, at en ny belægning vil lokke turisterne til.

"Det er fint, at de vil bruge 20 millioner kroner på, at opgradere Fredensborg. Det er bare ikke det der skal til for at få flere kunder til byen. Det er helt misforstået, at det er turisterne man skal satse på. Sidste år, hvor jeg havde et godt år kom der cirka ti udenlandske turister i min butik. De købte de ting, der stod ude på vejen, som blev solgt med 70 procents rabat, så det var ikke noget jeg tjente på. Men jeg fik da solgt nogle varer," siger han.

"Det er altså de lokale vi skal sælge til. Hvis folk gerne vil have, at der er butikker i gågaden, så skal de også bruge dem. Jeg bruger selv byen rigtigt meget. Og hvis jeg skal bruge en bog, så starter jeg med at gå ind til Poul (boghandleren, red.) for, at se om han har den, og ellers, går jeg videre," siger han.

Bente Bjærre, 'Franci':

"Prøv selv at gå en tur igennem gaden og se, hvor lidt der skal til, for at bringe gaden tilbage til en smuk belægning," siger Bente Bjærre fra 'Franci'. Foto: Peter Mailand

"Jeg mener klart, at det er god politik at renovere og vedligeholde vores smukke gade, frem for at brække den op og bruge mange millioner på at etablere ny belægning. Det er overforbrug og der kommer jo ikke flere kunder eller turister til gaden af den grund. Men prøv selv at gå en tur igennem gaden og se, hvor lidt der skal til, for at bringe gaden tilbage til en smuk belægning," siger hun og tilføjer:

"Brug i stedet pengene til at hjælpe os med at få liv og optimisme i handelslivet. Kunderne er her jo. Det ser vi jo hver gang vi holder arrangementer. Der er mange der har gode initiativer og lyst til at skabe nye tiltag i de tomme lokaler. Hjælp dem og lad os få alle de tomme lokaler i gang igen. Hjælp os, giv os tilskud så nye kan komme til og så vi kan holde mange flere arrangementer. Og så når byen igen er på fode, kan vi tænke på om det er klogt med en ny belægning," siger hun.

Ingrid Helner, 'Country Collection':

"Hvis de lukker gaden af i seks uger i efteråret, så vil det være en katastrofe for os. Vi forbereder vores julesalg fra september og så kører julesalget i oktober, november og december. Hvis folk ikke kan komme hen til vinduerne og se så er det ikke godt," siger Ingrid Helner fra 'Country Collection'. Foto: Peter Mailand

"Der skal ske noget med belægningen, for den kan være livsfarlig nogle steder. Jeg har set flere pensionister der kommer gående med deres rollator og nogle gange er de ved at falde over stenene. Så der skal helt klart gøres noget. Men hvis de lukker gaden af i seks uger i efteråret, så vil det være en katastrofe for os. Vi forbereder vores julesalg fra september og så har vi julesalget i oktober, november og december og hvis folk ikke kan komme hen til vinduerne og se så er det ikke godt," siger hun.

Publiceret 10 July 2019 06:00