Borgmester vil slå endnu et slag for Superbrugsen

Borgmester Thomas Lykke Pedersen vil have den nye erhvervsminister, Simon Kollerup, til at se på Superbrugsen igen

Superbrugsen Borgmester Thomas Lykke Pedersen vil slå endnu et slag for Superbrugsen i Fredensborg. Efter, at der er kommet en Socialdemokratisk regering til magten, vil borgmesteren forsøge få den nye erhvervsminister, Simon Kollerup, til at genoptage ansøgningen fra Superbrugsen, der har planer om at udvide butikken. Derfor har Thomas Lykke Pedersen nu skrevet et brev til den nye erhvervsminister.

"Jeg vil prøve at gå i dialog med den nye erhvervsminister, for at få ministeren til at se på ansøgningen fra Superbrugsen igen," siger han til Uge-Nyt.

Superbrugsen i Fredensborg har længe haft et stort ønske om udvide butiksarealet med knap 1400 kvadratmeter, så butikken i alt kommer op på 4397 kvadratmeter. Efter planerne skal en del af pladsen skal bruges på nye delikatesseafdelinger med frisk fisk og ost.

Placering i Fingerplanen

Superbrugsen søgte i første omgang om tilladelse til udvidelsen hos Fredensborg Kommune. Men da Fredensborg by, hverken er en del af Fingerplanen eller kystzonen som omfatter de tre andre byer, Humlebæk, Nivå og Kokkedal er det Erhvervsstyrelsen, der skal godkende ansøgningen.

Superbrugsen fik også i første omgang hjælp fra Fredensborg Kommune, der søgte om dispensation fra Fingerplanen, for at få Fredensborg by sidestillet med kommunens tre andre bysamfund i Nivå, Humlebæk og Kokkedal. Fredensborg Kommune håbede på, at dispensationen ville gå igennem hos Erhvervsstyrelsen i forbindelse med, at Fingerplanen skulle revideres. Det lykkedes dog ikke. For da ansøgningen blev behandlet, under den tidligere erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) fik Superbrugsen afslag. I afslaget blev det netop begrundet med, at Superbrugsen i Fredensborg, ligger i udenfor Fingerplanen. Men efter regeringsskiftet vejrer Thomas Lykke Pedersen nu morgenluft og håber på, at partifællen, Simon Kollerup, vil se på sagen med et andet syn.

"Jeg skriver et pænt brev til ministeren, for der er nogle ting, som jeg mener, ministeriet skal kigge på igen," siger han.

Glad for opbakningen

Det glæder brugsuddeler Bo Kristensen fra Superbrugsen:

"Jeg er simpelthen så glad for den opbakning, der er fra kommunen og borgmesteren. Det glæder mig, de også kan se, at det er problem, for Superbrugsen i Fredensborg, at vi ikke kan få lov til at udvide butikken," siger han til Uge-Nyt.

Bo Kristensen mener, at Fingerplanen, der blev lavet i 1947, i dag er helt forældet.

"For mig at se har vi en helt ny situation. I dag er det jo ikke længere tog-nettet, der er afgørende for, hvor man vil bosætte sig. Det er motorvejene," siger han.

Bo Kristensen er fortrøstningsfuld og håber den nye erhvervsminister vil se anderledes på sagen.

"Fredensborg by er jo en by i meget stor vækst, der bliver bygget alle steder heroppe. Og hvis vi skal sørge for at holde kunderne indenfor kommunegrænsen, så skal vi også have de varer som de efterspørger såsom frisk fisk og ost. Og for, at vi kan få plads til det, er vi nødt til at udvide butikken," siger han.

Publiceret 09 July 2019 05:00