60 børn i alderen 7-13 år er i denne uge samlet til Naturcamp i Humlebæk, hvor tre pensionister også er med. Her er det 73-årige Gunnar Munck-Larsen fra Kokkedal, der vender pølsebrød. Foto: Peter Mailand

60 børn i alderen 7-13 år er i denne uge samlet til Naturcamp i Humlebæk, hvor tre pensionister også er med. Her er det 73-årige Gunnar Munck-Larsen fra Kokkedal, der vender pølsebrød. Foto: Peter Mailand

Se billederne:

Børn og bedsteforældre hyggede sig ved bålet

60 børn er i denne uge samlet til naturcamp i Humlebæk

Med aktiviteter som krabbejagt, bueskydning, snitte med kniv og snobrød og popcorn over bål er 60 børn i denne uge samlet på naturcamp i Humlebæk.

Naturcampen er en del af de sommerferieaktiviteter, for skoleelever, som Fredensborg Kommune arrangerer i samarbejde med 'Skolen i virkeligheden'.

Og de mange børn hyggede sig i naturen, da Uge-Nyt tirsdag lagde vejen forbi Planteavlsstationen ved Krogerup.

En af dem er 12-årige Huseyin Pamuk fra Nivå.

"Jeg har været med mange gange, og synes at det er sjovt og hyggeligt. Man får mange venner. Jeg synes at det er sjovt at snitte," siger han.

Som noget nyt i år er der også tre 'bedsteforældre' med i form af tre pensionister, som passer bålet i bålhytten og sørger for snobrød til de mange børn.

Og de nyder samværet med de mange børn.

Som Preben Uhrheve på 79 år formulerer:

"Det er jo fantastisk at komme her og og være sammen med børnene. Vi går og hygger os og så føler man også, at der er brug for én. Kan man forlange mere?," spørger han.

Pensionisterne er tilmeldt projektet 'Sund i Naturen', som Fredensborg Kommune har søsat for at samle ældre i Fredensborg Kommune.

Og det er motionsvejleder Nina Dusehek, der har inviteret pensionisterne med.

"Det er ren win-win. Der opstår nærmest 'bedsteforældre'-relation mellem de gamle og børnene," siger hun.

Også blandt de unge var der glæde over samværet med 'bedsteforældrene'.

11-årige Noah Bech Holm Møller fra Humlebæk har været med flere gange, men fortæller til Uge-Nyt, at det her har været det sjoveste.

"Det er hyggeligt, at det er nogle gamle, der står for det. Det er nogle gode snobrød, de laver," siger han.

Publiceret 03 July 2019 10:20