Flere nybyggere i Fredensborg Kommune

På fem år er antallet af nybyggede parcelhuse i kommunen mere end fordoblet, og flere river gamle huse ned for at bygge nyt

Bolig Drømmen om et nyt hus med minimal vedligeholdelse får flere og flere i Fredensborg Kommune til at springe ud i rollen som nybyggere.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af nybyggede parcelhuse i Fredensborg Kommune mere end fordoblet fra 2013 til 2018.

"Vi er i mangel på byggegrunde, fordi der er så mange, der gerne vil bygge nyt lige nu. Alle potentielle byggegrunde bliver revet væk, særligt af børnefamilier," fortæller Thomas Jürgensen, indehaver af Nybolig i Fredensborg.

Flere køber ældre huse kun for at rive dem ned og bygge nyt op. Et nyt hus kræver mindre vedligeholdelse, det er mere klimavenligt, og så kan man spare penge på længere sigt. Ifølge ham kan varme- og vedligeholdelsesudgifter i en ældre bolig hurtigt løbe op i 60-70.000 kr. om året, og mange af de penge sparer man ved at bygge selv.

"For mange familier er det tiden, der kommer i første række, og jo mindre huset skal passes, des mere tid har man til familien. Derfor tror jeg også, at vi fremover kommer til at se endnu flere, der bygger selv," siger Thomas Jürgensen.

Publiceret 30 June 2019 10:30