Fredensborg Kommune har afsat 20 millioner kroner til at opgradere den centrale del af Fredensborg der både både omfatter Slotsgade, Jernbanegade og parkeringsområdet foran slottet. Illustration: Fredensborg Kommune.

Fredensborg Kommune har afsat 20 millioner kroner til at opgradere den centrale del af Fredensborg der både både omfatter Slotsgade, Jernbanegade og parkeringsområdet foran slottet. Illustration: Fredensborg Kommune.

Fredensborg Kommune vil lægge ny belægning på i hovedgaden

Handels- og håndværkerforeningen anbefaler, at arbejdet med ny belægning i Fredensborg opdeles i etaper

Skal der ny belægning på Jernbanegade i Fredensborg, skal arbejdet inddeles i flere etaper.

Sådan lyder opfordringen fra Handels- og håndværkerforeningen i Fredensborg.

Opfordringen kommer efter, at et flertal i Plan-, miljø og klimaudvalget i Fredensborg Kommune har vedtaget, at der skal ny belægning på hovedgaden i Fredensborg.

Det sker som en del af det samlede projekt på 20 millioner kroner som Fredensborg Kommune vil bruge på at give Fredensborg by et ansigtsløft.

Men selv om kommunen nu vil renovere den centrale del af Fredensborg, så er det ikke alle der står med armene i vejret. Tværtimod.

For handlen i flere af byens butikker er så tyndslidt, at Handels- og håndværkerforeningen i Fredensborg, advarer imod, at grave hele hovedgaden op på én gang.

Det fortæller foreningens formand Aage Andersen til Uge-Nyt.

"Hvis de bare tager det hele i ét hug, så der der nok ikke mange butikker tilbage, når de er færdige. Så vores anbefaling er, at de inddeler det i mindre etaper, selvom det bliver dyrere," siger han.

Handels- og håndværkerforeningen uddelte tidligere i juni løbesedler i gågaden Fredensborg, hvor foreningen opfordrer medlemmerne til at komme med deres mening om den nye vejbelægning.

Sagen blev i starten af juni behandlet i Plan,- miljø og klimaudvalget, hvor et flertal godkendte at sende sagen videre til Økonomiudvalget.

Sagen skal i høring

Men først skal sagen sendes i høring, fortæller Lars Simonsen (R), der er formand for udvalget.

"Først vil vi spørge butikkerne, hvad de mener om det her. Så vil vi pege på andre byer, hvor man har gennemført det her med succes," siger han til Uge-Nyt.

Lars Simonsen afviser, at projektet vil trække i langdrag, som butikkerne frygter.

"Det højst kommer til at tage seks uger, og arbejdet vil blive inddelt i flere etaper," siger han.

Går alt efter planen, kan kommunen starte arbejdet allerede til efteråret.

Publiceret 17 June 2019 16:02