Arkivfoto.

Arkivfoto. drubig-photo - stock.adobe.com

BUPL:

Fortsat langt til minimumsnormeringer i Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune mangler 24 pædagoger og knap 10 millioner kroner for at nå den minimumsnormering som BUPL anbefaler

Der mangler 24 fuldtidsansatte og 9,3 millioner kroner i Fredensborg Kommunes dagtilbud for at nå den bundgrænse, som BUPL ønsker indført for et minimum af kvalitet for børn og pædagoger.

Det viser en opgørelse fra BUPL-Nordsjælland.

Derudover er det kun knap halvdelen af de ansatte, der har en uddannelse som pædagog.

Fredensborg Kommune har ellers afsat, 2,3 millioner kroner ekstra for at hæve normeringen for de 0-3 årige, alligevel er der langt op til den normering som BUPL anbefaler på seks børn pr. voksen i børnehaver og tre børn pr. voksen i vuggestuer. Det fortæller faglig sekretær i BUPL-Nordsjælland Sidsel S. Pedersen.

"BUPL anerkender til fulde de investeringer, som Fredensborg Kommune har lagt på området, men at tælle ledere med i normeringen er ikke helt reelt. Når BUPL anbefaler en absolut bundgrænse i form af minimumsnormeringer, så er det for at sikre nok voksne til børnene. De pædagogiske ledere ude i institutionerne har meget lidt ’børnetid’. Og fraregnet lederne, så ligger Fredensborg stadig under bundgrænsen," siger hun.

Halvdelen er pædagoger

Ifølge BUPL halter Fredensborg Kommune også bagefter, når man ser nærmere på hvem, der passer børnene i daginstitutionerne. BUPL's opgørelse viser, at med en andel på 51,6 procent er det kun lige godt halvdelen af de ansatte, der er uddannede pædagoger.

Hvis Fredensborg Kommune skal kunne leve op til BUPL's minimumsnormeringer og den anbefalede pædagogandel på 80%, så skal der tilføres 9,3 millioner kroner, forklarer faglig sekretær i BUPL-Nordsjælland Sidsel S. Pedersen..

"Ingen ønsker, at kommunerne skal låse sig fast på en bundgrænse og stoppe udviklingen ved det. Det må ansvarlige politikere kunne mestre at bevæge sig i, og vælges det blot at tilbyde bundgrænsen, så er det jo en politisk prioritering, som alt andet. Standarden sættes med andre ord af lokalpolitikerne selv. Ingen forbyder, at der arbejdes på en endnu bedre løsning," siger hun.

Advarer mod fast niveau

Til det siger formanden for Børne- og skoleudvalget Per Frost Henriksen (S):

"Jeg er enig i, at serviceniveauet i daginstitutionerne skal hæves, men jeg vil ikke lægge mig fast på en låst normering på forhånd. Jeg vil gerne diskuttere niveauet løbende, og hvis vi kan blive enige om en fast formel, så er det fint med mig," siger han til Uge-Nyt.

Publiceret 11 June 2019 11:30