Alle problemstillinger blev vendt og drejet, da der tirsdag aften var borgermøde om renoveringen af Nivå Havn og strandpark. Her er det formand for plan, miljø og klimaudvalget Lars Simosen (R), der peger på kortet. Foto: Peter Mailand

Alle problemstillinger blev vendt og drejet, da der tirsdag aften var borgermøde om renoveringen af Nivå Havn og strandpark. Her er det formand for plan, miljø og klimaudvalget Lars Simosen (R), der peger på kortet. Foto: Peter Mailand

Ris og ros på borgermøde om Nivå Havn og strandpark

Omkring 50 borgere var tirsdag aften samlet på havnen i Nivå for at høre mere om planerne for renoveringen af havnen og strandparken

Der var både ris og ros til Fredensborg Kommune, da der tirsdag aften blev holdt borgermøde om renoveringen af Nivå Havn og strandpark. Omkring 50 borgere var mødt op på havnen for at høre mere om planerne af det store projekt der vil strække sig over de næste mange år, der samlet løber op i knap 70 millioner kroner.

I dagens anledning havde Fredensborg Kommune slået et telt op hos Fritidsfiskerne, der serverede pølser for de mange gæster.

Aftenen blev indledt af borgmester Thomas Lykke Pedersen, der blandt andet sagde:

"Vi har ikke afsat penge til at realisere hele udviklingsplanen på én gang. Det vil være alt for stor en mundfuld. Tanken er at den skal realiseres i etaper," sagde han og tilføjede.

"Derfor skal vi have en robust udviklingsplan, som ser mange år frem, og en plan som også tager højde for de mange ændringer der i Nivå i disse år," sagde han med henvisning til den kommende udvikling af hele Nivå.

Efter en præsentation af renoveringen af havnen og strandparken blev borgerne delt op i fire grupper grupper, der skulle diskutere forskellige emner og komme med ris og ros til projektet.

Ved hvert bord der lå skemaer med felter til ris og ros, som borgerne skulle udfylde. Her diskutterede borgerne forskellige problemstillinger, hvor alt ligefra toiletforhold, til cykelstier og placering af parkeringspladser blev vendt og drejet.

"Jeg så helst at alle parkeringspladser blev placeret på den anden side af Strandvejen," lød det fra ét af bordene.

Ved et andet ord sad formanden for Nivå Havns bestyrelse, byrådsmedlem Bo Hilsted (S). Han var glad for mødet.

"Det er helt kanon, at holde de her møder, for det er jo borgerne vi møder her. Og vi får det råt for usødet. Det er jo ikke en eller anden formand, der pakker det ind. Og hvis de ikke vil sige det, så kan de jo skrive det på sedlerne," sagde han og tilføjede:

"Det meste har vi hørt før, men ind i mellem er der alligevel en vinkel på det som vi tager med videre," sagde han.

Én af dem der var mødt op til aftenens borgermøde, var pensionisten Alain Gynther, der har en båd i Nivå havn.

"Når de nu skal igang med den store renovering, så forstår jeg ikke, hvorfor de ikke udvider havnen med flere bådpladser, der kunne være med til at finansiere det. Der er jo 100 på venteliste. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke gør det ordentlig. Det virker lidt som et kompromis," sagde han.

Til det svarede Bo Hilsted:

"Det er en misforståelse, at bådejerne skal betale for udvidelsen af havnen. Det skal de ikke. De skal kun betale for vedligeholdelse af havnen. Alt det udenom er jo kommunen, der renoverer det. Det er rigtigt, at bådejerne skal betale for vedligeholdelsen af selve havnen. Havnen er fra 1980 og der er to broer der skal skiftes. De koster én million kroner stykket. Men det er finansieret, for det har bådejerne jo betalt til i årevis. Så er der yderligere to broer, der skal skiftes og det skal vi have fundet ud af, hvordan vi finansierer," sagde han.

Også byrådsmedlem Thomas von Jessen, kunne glæde sig over, at han har fået sin mærkesag - et havbad - med i projektet. Tilgengæld var han ikke glad for placeringen.

"Det skal rykkes, så det kommer til at ligge et sted, hvor der er dybt nok, så man kan hoppe på hovedet i vandet. Det kan man ikke med den nuværende placering og så duer det jo ikke," sagde han.

Der var også ros fra formanden for lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening i Fredensborg, Jens Søndergaard.

"Jeg vil gerne rose Fredensborg Kommune. For det har været en kanonproces hele vejen igennem og der har ikke været noget hastværk fra kommunens side.Og det her er en kanon-borgerhøring," sagde han.

Og efter en aften, hvor der både kom ris og ros på bordet, kunne formanden for havnens bestyrelse, Bo Hilsted, gøre status.

"Vi tager tre ting med herfra. For det første er der de trafikale forhold, adskillensen af bløde og hårde trafikante, for andet er der antallet og placeringen af parkeringspladser, der er et rigtigt issue. Og for det tredje, skal vi huske at bevare havnen som den hyggelige havn og det grønne område det er," sagde han og tilføjede:

"Det er alle ting som vi har hørt før. Men det er vigtigt, at vi før hørt borgerne," sagde han.

Publiceret 29 May 2019 09:00