Arkivfoto: Morten Timm

Arkivfoto: Morten Timm

Hørsholm siger nej til modulvogntog på Isterødvejen

Fredensborg Kommune står alene i sagen om, at få Isterødvejen opgraderet til statsvej

Der kommer ikke til at køre modulvogntog på Isterødvejen, så længe vejen ikke er statsvej. Hørsholm Kommune vil ikke tillade de lange vogntog, med mindre vejen bliver opgraderet til statsvej og overdraget til Vejdirektoratet. Det står klart, efter sagen har været behandlet i Miljø- og planlægningsudvalget (MPU) i Hørsholm.

Hørsholm har dermed efterladt Fredensborg Kommune alene i sagen om at få Isterødvejen opgraderet til statsvej.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen havde håbet på, at Hørsholm ville godkende modulvogntog på Isterødvejen, som kunne lempe den tunge trafik på rute A6 igennem Fredensborg, efter at Hillerød har sagt ja. Og planen var, at Fredensborg og Hørsholm skulle gå hånd i hånd til Vejdirektoratet for at få Isterødvejen opgraderet. Det er dog ikke sket.

Borgerne i Fredensborg har længe ønsket den tunge trafik ud af byen, og der blev på den baggrund i december 2016 indgået en aftale mellem Fredensborg Kommune, staten og de omkringliggende kommuner. Aftalen indebar, at Fredensborg skulle betale for at få dele af Isterødvejen ombygget, så vejen kunne håndtere de store modulvogntog. Samtidig skulle Fredensborg Kommune sikre accept fra nabokommunerne i Hillerød og Hørsholm. Og da de to førstnævnte sagde ja, var Thomas Lykke Pedersen sikker på, at sagen også ville gå glat igennem byrådet i Hørsholm.

For Hørsholm Kommune har længe været med på ideen om at få vejen opgraderet på én betingelse: Det måtte ikke koste kommunekassen i Hørsholm én krone. Og det accepterede Fredensborg Kommune. Men så let gik det ikke.

Efter at sagen blev behandlet i Hørsholm Kommune i april sidste år, har byrådet i Hørsholm Kommune forlangt at få udarbejdet en rapport over, hvor mange modulvogntog der vil komme på Isterødvejen. Den blev bestilt og betalt af Fredensborg Kommune. Og selvom rapporten konkluderer, at der kun vil komme ét modulvogntog i timen, så afviser Hørsholms MPU-formand Jan Klit (K) sagen.

"Det er bare i starten, for det vil hurtigt stige, og så længe vi bestemmer, skal vi vil ikke have mere tung trafik på Isterødvejen," siger han.

Senest har MPU i Hørsholm på mødet 11. april sagt, at hvis der skal køre modulvogntog på Isterødvejen gennem Hørsholm Kommune, så skal vejen opgraderes til statsvej og overdrages til Vejdirektoratet. Derud over vil udvalget se yderligere statistik på ulykkesstatistik og fremkommelighed på den i forvejen hårdt pressede vej.

De to nabokommuner blev i øvrigt i april sidste år enige om, at Fredensborg, skulle tage initiativ til et møde med Vejdirektoratet for at få Isterødvejen opgraderet. Det møde har ifølge forvaltningen og politikerne i Hørsholm Kommue øjensynligt ikke fundet sted.

Uge-Nyht har forgæpves forsøgt at få en kommentar fra borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) eller formanden for Infrastrukturudvalget Freja Brabæk Kristensen (DF).

Publiceret 28 May 2019 06:00