Konservativ valgkamp mod arveafgiften foran Superbrugsen i Fredensborg

"Med en gravsten som blikfang førte de konservative tirsdag kampagne imod arveafgiften i Fredensborg

En gravsten mødte tirsdag de handlende i Superbrugsen i Fredensborg.

Her var det konservative folketingsmedlem Mette Abildgaard, på gaden for at sætte fokus på arvebeskatningen, som hun og partiet har som mærkesag i valgkampen at få afskaffet.

”Her hviler arveafgiften”, stod der på stenen, der fik mange forbipasserende til at spærre øjnene op og komme hen til Abildgaard og den konservative EP-kandidat Thomas von Jessen for at høre nærmere om det konservative budskab.

"Det er grundlæggende urimeligt, at staten opkræver skat fra de døde. Pengene er allerede beskattet én gang, da de blev tjent. Derfor skal man have lov at give sin fortjeneste af et helt livs slid og sparsommelighed videre til næste generation uden at blive beskattet en gang til," siger Mette Abildgaard i en pressemeddelese.

I dag opkræver staten helt op til 36 procent af de værdier, som en afdød efterlader. Men står det til de konservative, bør Danmark følge i fodsporene på vores nordiske naboer i Sverige og Norge, der allerede har afskaffet arveafgiften inden for de senere år.

"Ni ud af ti danske virksomheder er familieejede, og arveafgiften er et stort problem for mange, når forretningen skal gå videre til næste generation," siger hun.

"Socialdemokraterne har foreslået at hæve arveafgiften, men på den måde straffer man hårdtarbejdende danskere, der bare gør alt det fornuftige og får betalt af på deres boliglån og sparet op til pension. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt," lyder det fra Mette Abildgaard.

Arveafgiften rammer danskerne bredt, da fire ud af ti ender med at betale den.

Publiceret 22 May 2019 15:00