Rektor Claus Campeotto, risikerer at miste et årligt tilskud på 3,1 millioner kroner, hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten efter valget. Arkivfoto: Peter Mailand

Rektor Claus Campeotto, risikerer at miste et årligt tilskud på 3,1 millioner kroner, hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten efter valget. Arkivfoto: Peter Mailand

NGG kan miste tilskud på 3,1 mio. kr. hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten

"Nedskæringen af gymnasierne skal stoppes," mener Per Frost Henriksen (S)

Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG) kan miste et årligt tilskud på 3,1 millioner kroner, hvis Socialdemokratiet får regeringsmagten efter valget.

For partiet vil stoppe nedskæringen af gymnasierne og finansiere det ved at skære i tilskuddet til fri- og privatskoler. På landsplan vil Socialdemokratiet sænke tilskuddet med over 365 millioner kroner om året. Bliver det en realitet, vil det betyde, at det årlige tilskud til NGG kan blive beskåret med 3,1 millioner kroner. Det ærgrer rektor, Claus Campeotto.

"Det er da noget som alle privatskoler ser med bekymring på, for det kan jo betyde, at de skal indskrænke friheden for forældrene," siger han og fortsætter:

"Vi mener jo, at vi løfter en stor opgave med et skoletilbud, som har nogle andre værdier og som er et andet tilbud, end det andre folkeskoler kan give. For mange forældre kan der være langt til et godt folkeskoletilbud i Nordsjælland," siger han.

Claus Campeotto mener, at det er urimeligt, hvis forældrene skal have flere penge op af lommen.

"Det er et rigtig ærgerligt sted at spare, for folk, der vælger privatskoler, betaler jo i forvejen skolepenge," siger han.

Claus Campeotto mener dog, at det er for usikkert at sige hvad forslaget kommer til at betyde.

"Det er ærgerligt, hvis de vil skære på privatskolerne for at få folkeskolerne til at stå bedre. Hvis de vil drysse 350 millioner kroner udover folkeskolen, så rækker det jo som en skrædder i helvede," siger han og tilføjer:

"Det er svært at sige, hvilke konsekvenser det får. For en ting er at forholde sig til politiske udmeldinger inden et valg, noget andet er at forholde sig til ny lovgivning. Men lad os nu se hvad der sker," siger han.

Smertegrænsen er nået

Socialdemokratiet vil sætte en stopper for det såkaldte omprioteringsbidrag, som de seneste år har tvunget gymnasierne til at finde besparelser for to procent om året.

Det handler om at prioritere, fortæller Per Frost Henriksen (S), der både er formand for Børne og skoleudvalget i Fredensborg Kommune og folketingskandiat.

"Vi skal have stoppet for nedskæringen af gymnasierne, der gennem de seneste år er blevet beskåret med to procent om året. De har helt sikkert nået smertegrænsen. Derfor skal vi finde finansieringen til det og det betyder, at vi vil sænke koblingsprocenten fra 76 til 71 procent," siger han til Uge-Nyt.

Per Frost Henriksen afviser kritikken fra Claus Campeotto.

"Jeg vil gerne gøre folkeskolerne bedre og det skal finansieres. Så det handler om at prioirtere," siger han.

Ud over NGG står også Humlebæk Lille Skole og Per Gyrum Skolen til at miste henholdsvis 550.000 kr. og 730.000 kr. om året.

Publiceret 21 May 2019 06:00