Frank med sin vogn på en forårsdag. Privatfoto.

Frank med sin vogn på en forårsdag. Privatfoto.

Frank er kommet halvvejs på sin Danmarkstur

58-årige Frank Møller Rasmussen er taget ud på sit livs dannelsesrejse en vandretur landet rundt på 2000 kilometer

"I dag fortæller folk mig, at jeg er sej. Det har jeg aldrig fået at vide før." Ordene kommer fra 58-årige Frank Møller Rasmussen, der er taget ud på sit livs dannelsesrejse.

Men allerede efter få dage var han tæt på at opgive det hele. For selv om Frank trænede op til turen i to måneder, så var det ikke nok. For ét er at gå fem kilometer om dagen, noget andet er 20 kilometer.

"Efter et par dage hævede mine ben op så jeg ikke kunne gå. Så jeg måtte tage nogle dage, hvor jeg ikke bevægede mig," siger han.

Frank har ét dogme på turen: Han må ikke betale for sine overnatninger, men skal inviteres indenfor af folk, han møder og kommer i snak med.

Ellers sover Frank i sin sovepose under shelters, han finder undervejs.

"Jeg kan holde varmen, når jeg ligger i min sovepose. Men én nat i starten var der syv graders frost, så de første 14 dage var hårde. Der var det både koldt og vådt og blæsende," siger han.

"Der har været dage, hvor jeg har tænkt: Hvorfor dropper du det ikke bare og tager hjem?," siger han og kommer selv med svaret:

Moralsk opbakning

"Så har jeg ringet til familie og venner, der har givet mig moralsk opbakning. Og så er jeg gået videre og har fået en ny fantastisk oplevelse, der har holdt mig i gang. Så det er også meget meditativt," siger han over telefonen fra den jyske hede og tilføjer:

"Jeg har noget fleece-nattøj, men det er længe siden jeg har haft det på. Og nu er det jo sommer, og lige nu sidder jeg og har den smukkeste udsigt," siger han.

Frank Møller Rasmussen har taget orlov fra sit job som syge- og handicaphjælper og er taget ud på sit livs vandretur. Han skal gå Danmark rundt til fods, en tur på 2000 kilometer, der skal gennemføres på 100 dage. Han går 20 kilometer om dagen og foran sig skubber han sin vogn med alt sit grej, der samlet vejer 35 kilo. Turen startede den 18. marts, hvor han blev sendt afsted af borgmester Thomas Lykke Pedersen foran rådhuset i Kokkedal.

Får bad hver 3. dag

I sidste uge var Frank kommet til den jyske hede mellem Ikast og Herning. Nu har han mindre end 40 dage tilbage af turen.

De fleste nætter sover han i sin sovepose under shelters, men har også fundet en metode til at få en overnatning i en varm seng.

"Jeg har fundet ud af, at det er forholdsvist nemt at gå ind på det lokale værtshus i de små landsbyer, og spørge om der ikke er én, der har en ekstra sofa," siger han og tilføjer:

"Så jeg bliver budt indenfor cirka, hver 3. eller hver 4. dag. Og så får jeg også et bad," siger han.

Huldsø ved Them, smukt og meget øde. Foto: Frank Møller Rasmussen.

Huldsø ved Them, smukt og meget øde. Foto: Frank Møller Rasmussen.

Stor forskel på land og by

Frank fortæller, at der er stor forskel på land og by.

"Jeg hilser på alle jeg møder. Men jo længere man kommer ud på landet og jo mindre byer man kommer til, jo mere hilser folk igen," siger han og tilføjer:

"I Hovedstandsområdet var det 90 procent af dem over 50 år der hilste igen, mens det kun var ti procent af de unge under 30 år. De unge kigger bare ned i deres skærm," siger han.

Frank understreger, at det for ham netop ikke skulle være dannelsesrejse i form af en vandretur på Caminoen i det nordlige Spanien.

"I stedet for at tage Caminoen som de fleste andre, ville jeg finde på noget andet, og det blev så det her," siger han.

Frank Møller Rasmussen kan følges på www.wondertour.dk.

Publiceret 21 May 2019 07:00