Arkivfoto.

Arkivfoto. Kzenon - stock.adobe.com

Hård kritik af ny ordning for haveaffald

Tidligere kørte mange lastbiler forgæves, derfor ændres ordningen, oplyser Fredensborg Forsyning

"Fredensborg Forsyning, et 100% kommunalt ejet selskab, har indført dårligere, dyrere og dummere retningslinjer for afhentning af haveaffald."

Sådan indleder næstformand for det konservative folkeparti i Fredensborg, Jesper Tvilde et læserbrev, hvor han langer kraftigt ud efter haveaffaldsordningen i Fredensborg Forsyning.

"Der er tale om en klar forringelse af servicen og det er indført på en måde, der grænser til det arrogante," skriver han og uddyber:

"Med de ændrede retningslinjer skal haveejeren via en downloadet app på en smartphone give besked om, at man har haveaffald klar foran huset til afhentning fire dage før afhentningsdagen.

Allerede nu er der eksempler på, at vognmanden er kørt forbi sække med haveaffald, der hvor man ikke fået meldt sig til. Melder man til, uden at sækkene er stillet ud, får man tilmed en ”dummebøde” på 475,- kr. Synes man som haveejer, at dette bare er for meget, skulle man have meldt fra for resten af året senest 15. april," skriver Jesper Tvilde.

Formanden for bestyrelsen i Fredensborg Forsyning og borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen (S), afviser kritikken.

"Med den tidligere ordning – hvor haveejerne tilmeldte sig for en hel sæson på én gang – kørte Forsyningens lastbiler forgæves næsten hver anden gang," skriver han i et svar og fortsætter:

"Det er en meget ineffektiv måde at indsamle borgernes haveaffald på. Nu skal man så i stedet tilmelde sig fra gang til gang. Ligesom man gør med storskrald," skriver han og uddyber:

"Det kan ske via hjemmesiden, vores app (affaldsportalen) eller telefonisk. Det er lidt mere besværligt – indrømmet – men til gengæld undgår vi, at Forsyningens lastbiler kører forgæves så mange gange, og dermed kan vi holde prisen for ordningen lav," skriver han.

Thomas Lykke Pedersen vil dog bede direktøren for Fredensborg Forsyning om at vurdere om der er behov for ændringer på hjemmesiden.

Publiceret 20 May 2019 10:42