Per Frost Henriksen. Arkivfoto.

Per Frost Henriksen. Arkivfoto.

Per Frost Henriksen afviser minimumsnomeringer

"Det kan hurtigt blive en ny lav standard," siger formanden for Børne- og skoleudvalget, Per Frost Henriksen (S)

Selv om SF kræver minimumsnomeringer til en kommende S-ledet regering, så får det ikke umiddelbart opbakning fra formand for Børne- og skoleudvalget i Fredensborg Kommune Per Frost Henriksen (S).

"Det kan være farligt at indføre en ny minimumsnomering, for det kan hurtigt blive en ny fast lav standard," siger han.

Per Frost Henriksen vil dog gerne diskuttere, hvor hvor mange pædagogerne der skal være i daginstitutionerne, men mener, at det er vigtigt, at taksten ikke er låst centralt.

Per Frost Henriksen nævner et eksempel fra Frederiksberg, der som den første kommunen i landet, har indført minimumsnomeringer.

"De tal, de har låst sig fast på, ligger lavere, end dem vi har i Fredensborg. Da jeg fortalte jeg dem, at vores tal ligger højere, sagde de: Der vil vi også gerne op, men nu har vi indført minimumsnomeringer, og så må vi hæve barren senere," siger han og tilføjer:

"Men så er det jo bare bluff," siger han.

Per Frost Henriksen understreger, at vigtigste er, at man bevarer et fleksibelt system.

"Jeg synes, vi gør det godt i Fredensborg, hvor vi har nogle gode måder at fordele pengene på," siger han.

"Pointen er, at det kan blive svært at komme udover minimunsnomeringerne. Jeg tror, at kommunerne er bedre til at administrere det og jeg vil gerne selv kunne fastsætte serciveniveauet. ," siger han og tilføjer:

"Jeg vil hellere diskutere niveauet, end jeg vil låse mig fast på forhånd," siger han.

Står det til Per Frost Henriksen skal der afsættes flere midler til børneområdet.

"Jeg vil rigtigt gerne give flere penge til området. Jeg vil hellere ansætte flere pædagoger, end jeg vil indføre minimumsnomeringer, så det bliver umuligt, at få mere personale, men det vigtigste er, at man ikke låser sig fast på en bestemt takst," siger han.

Publiceret 13 May 2019 11:55