Empty hallway in the school, backpacks and bags on hooks, bright recreation room

Empty hallway in the school, backpacks and bags on hooks, bright recreation room annanahabed - stock.adobe.com

SF vil indføre minimumsnomeringer i daginstitutioner

Står det til SF skal der ansættes 20 pædagoger mere i Fredensborg Kommune

20 flere pædagoger i Fredensborg Kommune. Det er hvad SF vil ansætte for partiet stiller nu krav til Mette Fredriksen, hvis hun bliver statsminister: Der skal indføres minimumsnormeringer i alle landets daginstitutioner i løbet af den næste valgperiode.

Formand for SF, Pia Olsen Dyhr, vil have kravet med i et nyt regeringsgrundlag.

"Det her valg skal være børnenes valg. Derfor er det helt naturligt, at et nyt regeringsgrundlag skal indeholde minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver," siger hun i en pressemeddelelse.

En nylig undersøgelse fra Børne- og UngdomsPædagogernes Landsforbund (BUPL) viser, at i flere af kommunerne i Nordsjælland, der oplever mere end 80 procent af pædagogerne ofte, at de ikke kan drage tilstrækkelig omsorg for alle børnene på grund af personalemangel.

Det skal laves om mener, Trine Torp, der er spidskandidat for SF i Nordsjælland.

"Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at vi som samfund ikke vil prioritere at skabe ordentlige vilkår for vores børn. Børn er afhængige af omsorg og støtte fra voksne. Derfor er det også et af SF’s hovedkrav til et nyt regeringsgrundlag, at der kommer flere voksne pr. barn i vores daginstitutioner. Vi skal have indført minimumsnormeringer," siger hun.

SF’s minimumnormeringskrav går på, at der maksimalt skal være tre børn per voksen i vuggestuen, og maksimalt seks børn per voksen i børnehaven. Og SF vil bruge 1,6 milliarder om året på at indføre minimumsnormeringer i hele landet.

"En ny regering skal også føre en ny politik. Og det vil vi SF. Derfor skal en finanslov, før SF kan lægge stemmer til den, løfte hele børneområdet. Det gør vi først og fremmest ved at indføre minimumsnormeringer," siger Trine Trop.

Publiceret 10 May 2019 09:00