Naboerne til Per Gyrum Skolen i Nivå har målt støjen i gårdspladsen og ude mod boldbanen. Arkivfoto: Peter Mailand

Naboerne til Per Gyrum Skolen i Nivå har målt støjen i gårdspladsen og ude mod boldbanen. Arkivfoto: Peter Mailand

Naboer har målt støjen ved Per Gyrum Skolen

I løbet af to uger har beboerne på Niverødgården målt støjen fra skolens elever

Beboerne på Niverødgården har i løbet af uge 13 og 14 målt støjen fra eleverne på Per Gyrum Skolen. For at få overblik har boligselskabet KAB sat mikrofoner op inde i gården og ud mod boldbanen.

Det fortæller Finn Zøllner, der er beboerformand på Niverødgården.

"Vi gør det for, at der ikke skal være nogen tvivl om, hvad støjniveauet er," siger han til Uge-Nyt.

Finn Zøllner fortæller, at har det allerede haft en effekt.

"Støjen ikke overstige 40 db i dagtimerne. Men for at være helt sikre, satte selskabet KAB, både støjmålere op inde i gårdspladsen og ud mod boldpladsen, men det var kun inde i gården, at vi kunne mærke en forskel," siger han og uddyber.

"Da vi satte den op faldt støjen markant. Og for første gang i tre et halvt år har skolen erkendt at der var for meget støj. Det har helt klart haft en markant effekt, for eleverne har fået at vide at de ikke skal larme i gården og det er første gang i 3½ år at skolen har erkendt at der er problemer med støj fra eleverne.

Ifølge Finn Zøllner er det ikke bare støjen der er faldet markant.

"Eleverne har også opført sig pænere. Der var også en pige der en dag begyndt at synge i gården, men så kom der nogle af de andre elever og tyssede på hende, så vi har klart kunne mærke at støjen er faldet markant," siger han og tilføjer.

"Jeg tror ikke, at de opdagede den der stod ud mod boldpladsen, for der kunne vi ikke mærke en forskel. Men det er jo den måling vi er mest interesseret i, for hvis skolen får lov til at udvide og der kommer dobbelt så mange børn, så kommer de jo alle sammen til at rende rundt på det lille areal der er på boldpladsen, og så bliver det et rent støjhelvede at bo her," siger han.

"Jeg tror ikke, at skolen får lov til at udvide, for det vil være fuldstændig sindssygt og imod enhver form for sund logik at placere en skole der," siger han.

Terminsprøve på skolen

Skoleleder på Per Gyrum Skolen, Charlotte Bie, har dog en helt anden forklaring på, at eleverne har været stille, mens støjmålingen blev foretaget.

"Vi havde terminsprøve på skolen;, siger hun.

Charlotte Bie afviser, at Per Gyrum Skolen, vil måle støjen.

"Vi er blevet rådet til også at lave en støjmåling, men det vil jeg ikke, for jeg kan ikke se, at det har noget formål. Det hjælper ikke noget, at vi sviner hinanden til," siger hun og tilføjer:

"Jeg må sætte min lid til, at det er konsulenter, der udfører deres arbejde professionelt og så må jeg afvente og se hvad der står i rapporten," siger hun.

Publiceret 30 April 2019 06:00