Innovationsminister Sophie Løhde (V) besøgte onsdag Humlebæk Skole hvor elever i 2. klasse demonstrede, hvordan kodning af robotter er en del af undervisningen i faget dansk. Foto: Peter Mailand

Innovationsminister Sophie Løhde (V) besøgte onsdag Humlebæk Skole hvor elever i 2. klasse demonstrede, hvordan kodning af robotter er en del af undervisningen i faget dansk. Foto: Peter Mailand

Robotter på skoleskemaet i faget dansk

Onsdag besøgte innovationsministeren Humlebæk Skole for at se på teknologiforståelse i undervisningen

Droner, robotter og kodning. Det var, hvad elever i 2. klasse på Humlebæk Skole onsdag havde på skoleskemaet i faget dansk. For man skal ikke være særlig gammel for at arbejde med robotter eller kodning.

I dagens anledning var innovationsminister Sophie Løhde (V) på besøg for at se på, hvad der for bare få år siden, var fremtidens undervisning.

"Det er sjovt," lød det samstemmende fra eleverne der i dagens anledning fik lov til at lege med robotterne og demonstre, hvor meget de havde fået dem til at udføre igennem kodning.

Og det impornerede innovationsminister Sophie Løhde (V).

"Det er virkelig imponerende, hvordan eleverne arbejder med robotter og kodning og for eksempel gør det til en del af dansktimerne. Her får eleverne jo en tidlig teknologiforståelse gennem leg og læring og det skal vi have mere af," sagde hun til Uge-Nyt.

"I fremtiden får vi brug for endnu flere, der er nysgerrige på teknologi og tør afprøve nye løsninger. Derfor er det også regeringens vision at gøre teknologiforståelse obligatorisk i folkeskolen, så landets skoleelever ikke bare lærer at bruge teknologien, men også lærer at forstå den, så de selv kan bruge teknologien til at skabe kreative og nye løsninger," sagde hun.

Også udvalgsformand Per Frost Henriksen (S) var begejstret for at se elevernes arbejde.

"Vores skoler er helt tydeligt langt fremme i skoene på dette felt og virkelig gode til at se de forskellige muligheder for at integrere innovative arbejdsmetoder i undervisningen. Det er derfor ikke så mærkeligt, at alle vores skoler ligger højt i alle målinger af både faglighed og trivsel," sagde han til Uge-Nyt.

Også borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) var imporneret over de innovative tiltag.

"Det var en fornøjelse at vise ministeren, hvor begejstrede vores elever er for at arbejde innovativt og eksempelvis allerede i 2. klasse prøver kræfter med robotter og kodning”, sagde han.

Publiceret 24 April 2019 15:00