Karlebo Tømreren Johnny Handreck fejrer 40 års jubilæum, og sønnen Allan, der har været med i 14 år, skal på et tidspunkt overtage det lokale håndværksfirma.

Karlebo Tømreren Johnny Handreck fejrer 40 års jubilæum, og sønnen Allan, der har været med i 14 år, skal på et tidspunkt overtage det lokale håndværksfirma. Pressefoto

Johnny Handreck gør klar til generationsskifte efter 40 år som tømrermester

Trods det skarpe jubilæumshjørne har Karlebo Tømreren Johnny Handreck nu ikke tænkt sig at nyde sit otium foreløbig. Sønnen Allan har allerede været med i 14 år og bliver nu medejer af det lokale håndværksfirma

Når Johnny Handreck i dag, fredag 12. april, fejrer sig 40 års jubilæum som tømrermester kan han se tilbage på en succesrig karriere, der startede som enmandsvirksomhed og i dag tæller ni ansatte i Karlebo under navnet Karlebo Tømreren.

Men selv om det er tale om et skarpt hjørne har Johnny Handreck endnu ikke tænkt sig at lægge værktøjet fra sig og gå på pension. Dog har han kigget frem i tiden og sikret, at næste generation, sønnen Allan Handreck, der nu har været med i firmaet i 14 år, er klar til at tage over.

Johnny Handreck blev udlært i 1974 som tømrer, og i starten byggede han sommerhuse for et typehus firma, men da naboen i 1979 skulle have nyt tag på sit parcelhus, blev det start skuddet til at blive tømrermester.

Så fik Johnny travlt, der skulle jo også laves regnskab og skrives faktura. Frem fra gemmerne fandt hustruen Helle sin gamle rejseskrivemaskine, hvor det krævede stor koncentration ikke at taste forkert, og regnskabet blev ført i de orange kolonnebøger – håndskrevet.

Således startede dét, som dengang var en enmandsvirksomhed lidt uden for Ringsted, og som i dag - 40 år senere - er en veletableret tømrervirksomhed.

Gennem tiderne har 18 lærlinge fået svendebrev hos Karlebo Tømreren, og 2 er pt. under uddannelse.

Opdraget til selvstændighed

Når man som 25-årig kan kalde sig tømrermester, husejer og snart far til familiens første barn, så vidner det om ambitioner og stålfasthed. Men sådan så Johnny egentlig ikke selv på det dengang.

"Det har altid ligget i kortene, at jeg skulle være selvstændig. Jeg har i hvert fald aldrig overvejet at være ansat under andre, men sådan er jeg også opdraget," fortæller Johnny Handreck.

Han er ud af en familie, hvor både forældre og søskende altid har været selvstændigt erhvervsdrivende, så det har været helt naturligt for ham, at mens han knoklede løs som tømrer i marken, tog hustruen Helle sig trofast af kontoropgaverne, huset og parrets tre børn.

Juletræssælger

Selvom det for mange ville være alt rigeligt, så stopper det ikke der for Karlebo Tømreren. Nok bruger Johnny ikke meget krudt på at italesætte sin stålfasthed og sit ambitionsniveau, men der er ingen tvivl om, at det er to meget rammende ord.

I en årrække har han siddet i bestyrelsen i Hørsholm Tømrerforening og Håndværkerforeningen for Hørsholm og Omegn, hvor har gennem 12 år var formand. Han sidder i Erhvervsrådet i Fredensborg, går til dans, løber halvmaraton, rejser, er morfar og farfar til seks børnebørn – og nåh ja, så er han også juletræssælger med egen plantage i Karlebo.

Generationsskifte i stilling

40 år som tømrermester vidner selvfølgelig om, at man så småt gerne må begynde overveje fremtiden. Også her er Johnny Handreck på forkant, for i de sidste 14 år har sønnen Allan været ansat som tømrer hos Karlebo Tømreren.

Det har været 14 fantastiske år, hvor far og søn har udgjort et godt team. Johnny er af den gamle skole med pen og papir, mens Allan går mere digitalt til værks.

"På trods af vores forskelligheder har vi dog begge en klar vision om, at Karlebo Tømreren fortsat skal være en virksomhed, der udfolder sig lokalt og bidrager til et stærkere lokalsamfund," siger Johnny Handreck.

Der bliver lagt stor vægt på at arbejde lokalt, og ud over de mange private kunder har Karlebo Tømreren en rammeaftale både i Hørsholm og Fredensborg kommuner.

Derfor er det også helt naturligt, at Allan ved 40 års jubilæet indtræder som medejer af Karlebo Tømreren.

Reception

Det kommer dog ikke til at ændre noget som helst andet end på papiret, forsikrer 40 års-jubilaren:

"Der er stadig mange gode år i mig endnu. Jeg har ingen planer om at trække mig tilbage foreløbigt," slår Johnny Handreck fast.

Far og søn holder derfor reception fredag 12. april mellem kl. 13-17 i Håndværkernes Hus på Hørsholm Mølle, Ved Møllen 8, i Hørsholm. Kunder, forretningsforbindelser, familie og venner er alle velkomne.

timo

Publiceret 12 April 2019 06:00