Jette Nørgaard Haulrig (tv.) og Trine-Lise Buestader er flyttet ind i den gamle arrest og afholder lørdag pop-up i arresten. Foto: Peter Mailand

Jette Nørgaard Haulrig (tv.) og Trine-Lise Buestader er flyttet ind i den gamle arrest og afholder lørdag pop-up i arresten. Foto: Peter Mailand

Design og livsstil i den gamle arrest

En lang række producenter rykker lørdag ind i den gamle arrest i Fredensborg

Smykker, kunst, bobler og hudpleje. Det er bare et lille udpluk af det, man lørdag kan opleve indenfor design og livsstil, når en række lokale iværksættere og producenter rykker ind i det gamle arresthus i Fredensborg. Det fortæller Jette Nørgaard Haulrig, der er arrangør af pop-up i arresten.

"Vi har fået fat i et netværk af lokale iværksættere og producenter inden for design og livsstil, som som rykker ind i cellerne. Der bliver en særlig stemning i arresten, da alle udstillere deltager med eget brand, hvorfor alle selvfølgelig brænder for at tale om deres produkter og give gæsterne en god oplevelse," siger hun.

Jette Nørgaard Haulrig er selv iværksætter i firmaet Yroli Skincare som hun driver sammen med Trine-Lise Buestad, og arrangementet er det første af i alt to.

"Vi fokuserer på kvalitet og på slow living efter devisen kvalitet frem for kvantitet. Man kan smage, prøve og købe en masse dejlig mad, drikke samt design- og livsstilsprodukter," siger Trine-Lise Buestad.

Yroli Skincare boede tidligere til leje hos tandlægerne på Helsingørvej. Man da to tandlægeklinikkener flyttede sammen, måtte de finde et andet sted, fortæller Jette Nørgaard Haulrig.

"Vi opdagede, at det her stod tomt, men turde ikke tro på, at det kunne lade sig gøre at komme ind her," siger hun.

Men i december kunne de to iværksættere endelig slå dørerne op til de nye lokaler i den gamle arrest.

Har stået uberørt i 80 år

"Her er virkeligt fedt. Der er virkelig en god energi i huset," siger Trine-Lise Buestad, mens hun viser rundt.

Ting- og Arresthuset blev opført i 1857 og havde oprindelig plads til 19 fanger. Huset fungerede som arrest frem til 1919 for kortvarigt at blive genåbnet igen under Anden Verdenskrig fra 1943-1947. Fra 1932 til 1998 var der politistation i huset. I dag er det fredet. Særligt velbevaret er den gamle rettssal, der bortset fra en kort periode under krigen stort set har stået uberørt i 80 år. Cellerne er alle bevaret med murfast inventar som sammenklappelige brikse, indmurede borde- og stoleplads, der står intakt.

Ridser i inventaret

"Vi har beholdt det gamle inventar i cellerne. Men det er også lidt skræmmende. For når man kigger nærmere efter kan man se, hvad fangerne har ridset i inventaret," siger Trine-Lise Buestad.

Er man interesseret i at høre skrøner og anekdoter fra det gamle arresthus, har arrangørerne inviteret Peter Heiberg fra Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening, der vil fortælle om stedet.

Der er pop-up i arresten lørdag 30. marts og 27. april kl. 11-16. Der er forskellige udstillere de to dage.

Publiceret 26 March 2019 08:00