Mandag blev Frank Møller Rasmussen fra Kokkedal skubbet afsted af borgmester Thomas Lykke Pedersen foran rådhuset. Privatfoto.

Mandag blev Frank Møller Rasmussen fra Kokkedal skubbet afsted af borgmester Thomas Lykke Pedersen foran rådhuset. Privatfoto.

58-årige Frank fra Kokkedal går Danmark Rundt

Frank Møller Rasmussen vil gå rundt til de største kommuner i Danmark

Mandag blev Frank Møller Rasmussen fra Kokkedal skubbet afsted af borgmester Thomas Lykke Pedersen foran rådhuset.

Den 58-årige syge- og handicaphjælper er nu i færd med at gå Danmark rundt til fods. Forude venter en vandretur på sammenlagt 2000 kilometer, der skal gennemføres på 100 dage - 20 kilometer om dagen. Foran sig skubber han sin vogn med alt sit grej, der samlet vejer 35 kilo. Undervejs skal han besøge de største 30 kommuner i landet og han har ét dogme, der vækker opsigt: Han må ikke betale for sine overnatninger, men skal inviteres indenfor af folk han møder og kommer i snak med undervejs.

Frank Møller Rasmussen kan i dag ikke huske, hvordan han fik ideen til turen, men fortæller, at han blev valgt fra til et tv-program.

"Jeg blev vraget til 'Alene i vildmarken' og hvad gør man så?," spørger han.

Efter flere overvejelser besluttede han, at han skulle ud på en længere vandretur. Men da alle andre har gået på Caminoen, skulle det været noget andet. Og så kom han i tanke om en cykeltur han var på som 14-årig.

"I sommeren '74 kørte jeg Danmark rundt på cykel med en klassekammerat. Vi fik lov til at sove på høloftet, og blev budt indenfor af folk på saftevand og kage. Så jeg vil se om jeg stadig bliver modtaget med ligeså åbne arme, som dengang," siger han og tilføjer:

"Jeg håber at turen vil gøre mig stærkere både fysisk og psykisk," siger han.

Til dagligt er Frank Møller Rasmussen vant til stillesiddende arbejde, og inden turen trænede han op i to måneder. Forinden havde Frank lavet aftaler til de første tre aftener.

Da Uge-Nyt torsdag fanger Frank Møller Rasmussen på telefonen er han nået til Greve.

"Jeg har gået 75 kilometer og jeg må erkende, at jeg føler mig brugt. Jeg vidste, at de første fire-fem dage ville blive de værste, så hvis jeg overlevede dem, så kan jeg gå mig i form," siger han og tilføjer.

"Nu skal jeg gå 15 kilometer til Solrød, så det bliver sent i aften," siger han.

Efter planen er Frank Møller Rasmussen tilbage i Kokkedal 25. juni og undervejs hilser han på alle han møder. Og selvom han ikke er kommet langt på turen, har han allerede noteret en forskel blandt i befolkningen.

"Blandt dem der er over 50 år er det 90 procent, der hilser igen. Men blandt de unge under 30 år er det kun ti procent, der hilser igen," siger han.

"De unge har noget i ørerne og har nok i sig selv," siger han og tilføjer:

"Jeg har jo kun været rundt i København, så jeg ved ikke, hvordan det er når jeg kommer ud på landet," siger han.

Frank Møller Rasmussen håber dog, at han på vejen møder nogle der vil invitere ham ind for at sove på et høloft.

"Jeg er, hverken på facebook eller twitter, så det er helt 'Oldschool'," siger han.

"Men jeg har en blog og der er allerede én der har inviteret mig til at bo på et Høloft mellem Roskilde og Holbæk," siger han.

Frank Møller Rasmussens tur Danmark rundt kan følges på www.wondertour.dk.

Publiceret 22 March 2019 09:00