Politikere og embedsfolk fra Fredensborg Kommune flyver til KL-konferencen i Aalborg, men kompenserer for klimabelastningen.

Politikere og embedsfolk fra Fredensborg Kommune flyver til KL-konferencen i Aalborg, men kompenserer for klimabelastningen. Foto: AdobeStock

Fredensborg Kommune bøjer sig for presset: Vil klimakompenserer for alle flyrejser

Fredensborg Kommune har vedtaget at klimakompensere for alle flyrejser indtil byrådets nye rejsepolitik er på plads

Af
Peter Mailand

Fredensborg Kommune bøjer sig nu for presset, for kommunen vil klimakompensere for alle flyrejser, for blandt andet de 11 personer der skal til KL-topmødet i Ålborg, der afholdes i denne uge.

Det vedtog Økonomiudvalget i Fredensborg Kommune mandag aften.

Et enigt byråd står bag målet om at reducere CO2 udslippet i forbindelse med transport ved blandt andet studierejser og de politiske møder i Ålborg, som Kommunernes Landsforening arrangerer, fremgår det af en pressemeddelelse.

Byrådet har derfor besluttet, at der skal udarbejdes en rejsepolitik med retningslinjer og principper for de fremtidige rejser, så de foretages så klimavenligt som muligt.

Rejsepolitikken behandles som planlagt på Økonomiudvalgets møde i april og indtil da har et enigt Økonomiudvalg besluttet, at alle flyrejser bliver klimakompenseret gennem støtte til klimaprojekter, som danske organisationer er ansvarlige for.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen har lyttet til kritikken.

"Vi gør det fordi der er nogen der har stillet spørgsmålstegn ved det her. Vi har jo haft en debat i byrådet om, at vi vil vedtage en politik på det her område, men det skal vi jo først behandle i april. Men der har været en offentlig debat omkring det her, for hvad gør vi så med de flybiletter vi har allerede bestilt," siger han og fortsætter.

"Derfor besluttede vi i Økonomiudvalget, at alle flyrejser pr. dags dato vil blive klimakompenseret, indtil vi har behandlet sagen i april," siger han.

Ifølge Thomas Lykke Pedersen vil kommunen klimakompensere gennem en række danske klimaprojekter som eksempelvis Ornitologisk Forening.

Ifølge Thomas Lykke Pedersen køber byrådet omkring 40 rejser om året.

"Det er jo ikke fordi vi rejser voldsomt meget," siger han.

Publiceret 19 March 2019 11:50