Geopark Bjerg Grand Prix er et udfordrende motionscykelløb i det smukke Odsherred, og nu kan du vinde et startnummer med din lokalavis. Foto: Veggerby Sport & Kultur

Geopark Bjerg Grand Prix er et udfordrende motionscykelløb i det smukke Odsherred, og nu kan du vinde et startnummer med din lokalavis. Foto: Veggerby Sport & Kultur

Vind startnummer til smukt cykelløb

Geopark Bjerg Grand Prix er navnet på det motionscykelløb, som Jens Veggerby står bag, og som du nu kan vinde et startnummer til

Af
Helene Holm Stolle

Konkurrence Den tidligere cykelrytter Jens Veggerby glæder sig til sommeren og særligt 4. august til Geopark Bjerg Grand Prix, et motionscykelløb i det smukke Odsherred. Et cykelløb, som Jens Veggerby står bag sammen med Michael Kristiansen, der er bestyrelsesformand i Geopark Odsherred.

"Hele området er en lækkerbisken for cykelmotionister. Det er så utrolig smukt. Jeg kan huske tilbage, at jeg som helt ung rytter kørte en del cykelløb i Odsherred, og det at cykle i så smukke omgivelser, er bare noget helt særligt", fortæller Jens Veggerby og understreger, at det særlige dels er de mange indtryk; duftene fra markerne, farverne og kigget til vandet mange steder rundt på ruten samtidig med et udfordrende terræn.

"Deltagerne får med garanti pulsen op i det røde felt mange gange under løbet", lyder det fra Jens Veggerby, der gerne selv satte sig i sadlen på løbsdagen - det sker dog ikke.

"Jeg kunne godt være fristet til det, men jeg har for mange opgaver på dagen til at kunne nå det, desværre. Til gengæld kommer jeg til at lave nogle træningsdage op til løbet, hvor ruten bliver testet af - og her kan cykelmotionisterne være med sammen med mig. Den første af de her dage er planlagt til at løbe af stablen den 12. maj, men det kommer vi til at melde mere ud omkring på løbets facebookside, når det nærmer sig", fortæller Jens Veggerby.

Gode forhold

Sidste år deltog 550 motionscykelryttere i løbet, og i år er forhåbningen, at deltagerantallet vokser. Ikke mindst på baggrund af sidste års succes og nu længere tilmeldingsfrist.

"Vi fik rigtig mange roser fra deltagerne sidste år, der især var begejstrede over, at ruten er ensrettet, hvilket øger sikkerheden, og rutens kuperede terræn - godt 500 højdemeter per omgang, hvilket med danske øjne er rigtig meget, og virkelig er noget af det danske cykelmotionister hungrer efter", fortæller Jens Veggerby og forklarer, at den store opbakning, som løbet har af blandt andet Odsherred Kommune, gør en uvurderlig forskel.

"Kommunen sørger for at køre ruten igennem to gange med en fejemaskine dagen før løbet, hvilket er en helt unik service, vi som cykelryttere ikke er vant til, så det påskønner vi virkelig, for det er med til - sammen med de mange højdemeter og ensretning af ruten- at gøre løbet helt særligt".

Hyggelig stemning

I år er Geopark Bjerg Grand Prix udvidet, så deltagerne kan prøve kræfter med at køre helt op til fire omgange (hver omgang er 37,5 kilometer) - og hvis man udfordrer sig selv med fire omgange, kommer man næsten op på 2.000 højdemeter, hvilket er helt ekseptionelt i flade Danmark, og som rent faktisk - ifølge Jens Veggerby - svarer til en hård etape i Tour de France. Og ved sommerens løb kan der da også næsten opstå en stemning som i de franske alper.

"Sidste år var der en super hyggelig stemning blandt tilskuerne, som naturligvis for en stor del af dem var pårørende til deltagerne. Men der var også mange sommerhusgæster, der satte klapstolene ud i vejkanterne og havde både dannebrogsflag og kaffen med. Det håber jeg sådan kommer til at ske igen i år, for det giver bare noget helt specielt til alle", siger Jens Veggerby og understreger, at han håber, at Geopark Bjerg Grand Prix kan blive en årlig tilbagevendende fest i det populære sommerhusområde.

Gensidig respekt er vigtig

Det er langt fra altid, at forholdet mellem motionscykelryttere og almindelige trafikanter er godt, men ifølge Jens Veggerby skal der ikke så meget til, for at alle parter kan være glade.

"Først og fremmest skal vi som deltager i et motionscykelløb køre ordentligt og dermed overholde færdselsreglerne og altid udvise hensyn overfor den øvrige trafik. Vi som arrangør vil selvfølgelig gøre alt for, at vores deltagere får en god dag, men de skal også selv huske at tænke sig om og ikke tro, at de er med i Tour de France", lyder det fra Jens Veggerby, der opfordrer alle til at passe på sig selv og andre.

"I det hele taget handler det om at udvise god stil og respekt - det betyder også, at man ikke smider affald i naturen", siger han og understreger samtidig, at han håber, at når deltagerne viser respekt, så viser andre trafikanter også deltagerne respekt - både i mødet på ruten, når der skal køres uden om rytterne eller holdes tilbage i nogle minutter.

"Geopark Bjerg Grand Prix skal gerne være et arrangement, som alle er glade for - også den almindelige borger i området", siger Jens Veggerby.

Vind dit startnummer

Ligesom sidste år er Uge-Nyt mediepartner på Geopark Bjerg Grand Prix, og det betyder, at vi stiller en række startnumre på højkant til vores læsere. Det eneste, du skal gøre er, at sende en mail til konkurrence@uge-nyt.dk - husk at skrive Geopark i emnefeltet, mens du i selve mailen oplyser dit navn og adresse. Så deltager du i lodtrækningen om billetter til løbet, der finder sted 4. august 2019.

Vi trækker lod om billetterne 10. juli og vinderne får direkte besked.

Du kan læse mere om selve løbet på www.geoparkbjerggrandprix.dk

Publiceret 12 March 2019 06:00