Charlotte Bie mener, at skolen har vist hensyn til naboerne.

Charlotte Bie mener, at skolen har vist hensyn til naboerne.

Per Gyrum Skolen: 'Vi har vist hensyn - indenfor rimelighedens grænser'

Skoleleder: Det er den eneste mulighed vi har for at samle skolen

Skoleleder, Charlotte Bie, der også sidder i kommunalbestyrelsen for Liberal Alliance, mener, at Per Gyrum Skolen allerede har taget hensyn til naboerne.

"Vi har faktisk nogle meget velopdragne børn. Sandheden er jo, at vi har taget hensyn til naboerne, men hvis der bare er én procent af børnene der kommer til at gøre noget en gang imellem, så har vi jo balladen," siger hun.

Per Gyrum Skolen er i dag fordelt på flere matrikler, men skolen vil samle alle elever til og med 7. klassetrin, så der fremover vil være op mod 250 børn på skolen ved Niverødgården. Derfor har Per Gyrum Skolen søgt om tilladelse til at opføre en ny bygning på op til 800 kvadratmeter.

"Vi har købt den ejendom og sat den i stand for flere millioner kroner. Det er vores ejendom, som vi har købt med henblik på at drive skole. Det er en investering, så vi kan ikke bare flytte," siger hun.

Per Gyrum Skolen kan ikke samle eleverne på andre matrikler, end ved Niverødgården, fortæller Charlotte Bie.

"Inden vi købte ejendommen undersøgte jeg mulighederne i lokalplanerne for at drive skole på stedet. For det var formålet med at købe bygningen og det er det eneste sted vi kan udvide skolen indenfor de rammer vi har," siger hun.

Sagen er nu sendt i høring, men selvom beboerne i Niverødgården frygter, at skolen får lov til at udvide, så mener Charlotte Bie, at skolen allerede har taget hensyn.

"I starten gik vores store børn fra 8. og 9. klasse også i den bygning, men dem lader vi blive på en anden matrikel netop at hensyn til naboerne," siger hun og tilføjer:

"Du kan godt fortælle én på 11, at han ikke skal svare igen, når én af naboerne råber efter dig, men det kan du ikke med en på 14," siger hun.

Charlotte Bie mener, at skolen har gjort meget for at vise hensyn.

"Vi har sagt til børnene, at de ikke skal stille deres cykler i gården. Vi har sagt til vores børn, at de ikke skal råbe ude i gården. Vi har sagt til vores børn, at de ikke skal svare igen, når beboerne råber efter dem," siger hun.

Charlotte Bie mener også, at skolen har lyttet til kritikken fra naboerne, men siger.

"Vi har taget de hensyn vi kan - indenfor rimelighedens grænser. Der var for eksempel en nabo der mente, at vi skulle nedlægge vores hovedudgang og bruge udgangen til haven i stedet for. Men hvis jeg kommer og fortæller dig, at du ikke må bruge din hovedindgang, men i stedet skal bruge terrasseindgangen, så er det jo heller ikke sikkert, at du retter dig efter det," siger hun.

Charlotte Bie kan dog godt forstå naboernes bekymring, men siger samtidig, at de kan være for følsomme:

"Det er lidt som når man lytter efter en vandhane, der drypper: Man bliver enormt fokuseret på lyden: "Der var det igen!," siger hun.

Publiceret 05 March 2019 06:00