Naboerne frygter, at larmen fra Per Gurym Skolen vil stige, hvis skolen får lov til at udvide. Det er skolen til venstre og beboerne til højre. Foto: Peter Mailand

Naboerne frygter, at larmen fra Per Gurym Skolen vil stige, hvis skolen får lov til at udvide. Det er skolen til venstre og beboerne til højre. Foto: Peter Mailand

"Hvis skolen får lov til at udvide, så flytter vi!"

Naboer frygter for udvidelsen af Per Gyrum Skolen i Nivå

Skoleudvidelse Naboerne til Per Gyrum Skolen frygter, at skolen får lov til at udvide og samle skolen ved Niverødgården i Nivå.

Per Gyrum Skolen er i dag fordelt på flere matrikler, men skolen vil samle alle elever op til 7. klasse på Niverødgården, så der fremover kommer 250 børn på matriklen. Derfor har skolen søgt om tilladelse til at opføre en ny skolebygning på op til 800 m2.

I forbindelse med udbygningen skal Per Gyrum Skolen skal der udarbejdes en ny lokalplan for området. Derfor har beboerne fået en frist på 14 dage til at gøre indsigelser

Får skolen lov til at udvide, bliver naboernes skrækscenarie en realitet, fortæller formanden for beboerforeningen i Niverødgården, Finn Zøllner.

"Hvis skolen får lov til at udvide, så flytter vi, for så bliver det et helvede, at bo her. Og vi er ikke de eneste," siger han til Uge-Nyt.

Finn Zøllner undrer sig over, at Fredensborg Kommune overhovedet har givet tilladselse til at placere Per Gyrum Skolen ved Niverådgården.

"Jeg fatter ikke, at kommunen har givet tilladelse til at drive en skole midt i et boligkvarter. Havde det været en hvilken som helst anden virksomhed, der havde støjet så meget så var den jo blevet lukket for længst," siger han og uddyber:

En lukket gård

"Det er jo en lukket gård, så lyden kan ikke komme ud og vi kan slet ikke bruge de altaner der vender ud mod gården i dagtimerne," siger han.

Finn Zøllner understreger, at han generelt ikke har noget imod børn.

"Jeg kan godt lide børn, men børn i den alder er bare meget støjende. Som det er i dag kan vi ikke åbne døre og vinduer i dagtimerne, for så kan vi ikke føre en almindelig samtale," siger han.

Selvom de fleste af beboerne er på arbejde i dagtimerne, så er der stadig beboere som er hjemme i ni ud de 20 lejligheder der i Niverødgården.

Finn Zøllner har længe forsvaret skolen, mod kritik fra naboerne, men nu tager han bladet for munden.

Opfører sig hensynsløst

"Det har været slemt fra dag ét, men det er kun blevet værre og værre," siger han.

Ifølge beboerformanden overtræder eleverne dagligt bestemmelserne for færden på matriklen.

"De er meget provokerende. Når de spiller fodbold, ryger bolden jo indimellem ind i folks haver, og selv om de ikke bare må gå ind i folks haver, så gør de det alligevel og de er meget hensynsløse," siger han og tilføjer.

"Jeg har flere gange set elever der har stået og hamret låget til en af containerne op og ned flere gange," siger han.

Finn Zøllner flyttede selv ind på Niverødgården for fire år siden - kort tid før hovedbygningen blev solgt til Per Gyrum Skolen.

"Havde vi vidst, at der skulle være skole i den bygning, var vi aldrig flyttet hertil," siger han.

Har klaget flere gange

Beboerformanden mener, at det kan blive svært at leje lejlighederne ud igen, hvis naboerne flytter.

"Det er ikke billigt, at bo her. Vi betaler en høj husleje, men det er en selvstændig boligforening, hvor lejerne hæfter solidarisk. Det vil sige, at de andre lejere skal betale, hvis der er lejligheder der står tomme," siger han.

Finn Zøllner har flere gange klaget over eleverne til skolens ledelse og bestyrelse.

"Det nytter ikke noget. Vi får et pænt svar om at de har modtaget en klage, men der sker ikke noget," siger han og tilføjer:

"Vi bliver bare betragtet som nogle gamle sure beboere, der klager," siger han.

Publiceret 05 March 2019 06:00