Aarstiderne starter deres fælleshaver op igen. Fra venstre ses: Lone Hvid, stifter Søren Ejlersen, og driftsleder Henrik Helweg Larsen. Foto: Peter Mailand

Aarstiderne starter deres fælleshaver op igen. Fra venstre ses: Lone Hvid, stifter Søren Ejlersen, og driftsleder Henrik Helweg Larsen. Foto: Peter Mailand

Nu kan du igen dyrke fælles køkkenhaver hos Aarstiderne

Aarstiderne starter fælles køkkenhaver op på avlsgården i Krogerup. Der er tilmeldingsfrist 4. marts

Nu kan du igen dyrke et stykke jord og få adgang til de fælles køkkenhaver på avlsgården ved Krogerup.

For tredje år i træk lægger Aarstiderne jord til de fælles køkkenhaver og solohaver, hvor man selv bestemmer. Det fortæller grundlægger Søren Ejlersen til Uge-Nyt.

"Ideen er, at haverne i højgrad dyrkes af deltagerne i fællesskab og så har man sin egen solohave, som man selv passer. Vi skaber rammerne og stiller de nødvendige faciliteter og et udbud af økologiske frø og planter til rådighed," siger han og tilføjer:

"Deltagerne får råd og vejledning i løbet af sæsonen, men de sætter selv tempoet og ambitionsniveauet i deres solohaver," siger han.

Opstarten foregår i sidste weekend i april, hvor der er mødepligt for alle. Ifølge Søren Ejlersen er det vigtigt, at man fra start får afstemt forventningerne mellem deltagerne.

"Folk er forskellige og det skal der være plads til. Nogle knokler og trækker det store læs. Andre kommer fra start og fortæller, at de kun kan lægge et par timer hver tirsdag, så det handler i høj grad om at få afstemt forventningerne inden sæsonen starter," siger han.

Selvom Aarstiderne i år har 150 jordlodder på tegnebrættet, er der rift om pladserne, fortæller driftsleder, Henrik Helweg Larsen.

"Folk har været rigtigt glade for at være med og cirka 50 procent kommer igen," siger han.

Lone Hvid, har været med til at starte fælleshaverne op, fortæller, at der er en del fællesspisninger i løbet af sæsonen. Sidste år høstede folk mere end mange kunne spise.

"Der var nogle, der gik rundt med en trillebør og en indkøbsliste og så tog de, hvad de skulle bruge. Og da de var færdige var trillebøren helt fyldt med top på," siger hun.

Fakta

For 2250 kroner køber man et jordlod på ca. 22 kvadratmeter som man selv skal dyrke i løbet af sæsonen. Der udbydes i alt 150 jordlodder.

Der er opstart i weekenden 27.-28. april, hvor der er mødepligt og arbejdet i fælleshaverne fortsætter indtil høsten er i hus i starten af november.

Det er et krav, at man gennem hele sæsonen passer sin egen have, så den fremstår passet. Alle forventes desuden at tage del i pasningen af fælleshaverne.

Der er tilmeldingsfrist den 4. marts.

Læs mere på www.aarstiderne.com/voreskokkenhave

Publiceret 26 February 2019 09:00